kowal1122
31.12.2005, 14:52:26
Proponuje zrobić ocje ""pomógl" dostawali by ja użytkownicy ,ktorzy pomogli a wystawiali by je uzytkownicy ktorzy potrzebują pomocy.
Co o tym myślicie?
(poprawiłem)
Fipaj
31.12.2005, 14:55:08
Moim zdaniem słaby pomysł. Bo po co?
NuLL
31.12.2005, 15:01:42
Takowej opcji nie bedzie gdyz ludzie znajacy sie nawzajem beda sobie nabiajac punkty.
mike
31.12.2005, 15:02:09
Kiedyś opcja ta była na forum.php.pl potem, po przesiadce z phpBB na IPB, została zniesiona.
Było to już jakiś czas temu i jakoś bez niej sobie radzimy. Więc na siłę nie ma co jej wprowadzać.
Cytat
Kiedyś opcja ta była na forum.php.pl potem, po przesiadce z phpBB na IPB, została zniesiona.
Było to już jakiś czas temu i jakoś bez niej sobie radzimy. Więc na siłę nie ma co jej wprowadzać.
Pamietam dokladnie jak to bylo. Na poczatku mialo byc po przenosinach. Tylko, ze ciagle ktos pisal, ze nie ma czasu, sa wazniejsze rzeczy i tak zbywano uzytkownikow forum. Temat sie przewijal dosc dlugo, od pewnego czasu jest nastawienie zarzadu, ze nie bedzie.
Czemu na sile? Raczej duzo osob chcialo to i sie upominalo. Wiec to na sile zarzad nie chce wprowadzic.
Cytat
Takowej opcji nie bedzie gdyz ludzie znajacy sie nawzajem beda sobie nabiajac punkty.

to trzeba byc walnietym i naprawde nie miec co robic w domu zeby takimi sie bzdurami zajmowac, dla mnie argument smieszny, do tego mozna to wykryc
lenczewski
1.01.2006, 01:32:42
to może głos zabierze raczej świeżak.
osobiscie myślę, że somo forum powstało by pomagać sobie nawzajem, więc rzeczą raczej zbędną jest "pomógł", no chyba, że dla podniesienia własnego ego. Jest też druga strona medalu. To, że niektórzy chcą jakoś nagrodzić tych, którzy rzeczywiście pomogli (ale to właśnie jest celem tego forum - tak mi się przynajmniej wydaje) ...i raczej powinna być opcja "nie pomógł", dla tych co "bredzą".
matid
1.01.2006, 03:45:43
Cytat(lenzcewski @ 2006-01-01 01:32:42)
i raczej powinna być opcja "nie pomógł", dla tych co "bredzą".
Jest

i moderator może dać ostrzeżenie.
SongoQ
1.01.2006, 10:32:21
Cytat
to może głos zabierze raczej świeżak.
Widze ze film "Symetria" przypad Ci do gustu:P
Zawsze jest tak ze jeden chce taka opcje a 2 nie. I jesli to by mialo przyciagac userow i podniesc poziom forum to mysle ze taka opcja byla by ok. Z 2 strony jak kumus nie pasuje to niech nie uzywa.
lenczewski
1.01.2006, 14:12:29
Cytat
Widze ze film "Symetria" przypad Ci do gustu:P
OT: nie oglądałem jeszcze tego filmu.
Majdan
3.01.2006, 00:09:02
Ta funkcja bardzo, ale to bardzo przyciąga pomagających. Każdy chce pomóc, aby dostać ten punkt.
Normalne jest chyba, że nie każdy będzie uczciwy i znajdą się osoby, które będą oszukiwać.
To jest w stylu licznika postów. Niektórzy piszą dużo i na temat, inni piszą po to by podskoczyło im o jedno oczko. Zresztą liczba postów jest wkońcu w pewnym stylu jakąś rangą. Tak samo jest z pomógł mi.
Nie zmienia to faktu, iż ta funkcja napewno działałaby na korzyść użytkowników i według mnie powinna ona powrócić.
A nabijacze pozostaną nabijaczami, są nieunieni.
Tak samo jak Majdan.
+ to ze widac odrazu pomocny post (zakolorowany innym kolorem) i rozwiazane tematy
kowal1122
4.01.2006, 16:11:23
będziemy sobie bardzej pomagać bo każdy by pewnie chcial miec dużo pomógł bo uznali by go za dobrego w programowaniu itd....
SongoQ
5.01.2006, 12:54:30
No to takie pytanie: "Kiedy, kiedy bedzie to dostepne?"
Majdan
5.01.2006, 21:41:02
Usunięcie, a raczej "niedodanie" tej opcji po przesiadce na IPB było niezamierzone. Zresztą byłem wtedy w DEV. Najwidoczniej ktoś zapomniał, albo wystąpiły jakieś komplikacje. Nikomu się nie chce jej dodać, albo jest jakiś problem (nie mam pojęcia jaki).
Przez ten długi czas nie było tej opcji, bo zawsze był jakiś pretekst. Dobrze, że ktoś przypomniał nam o tym.
Proponowałbym przywrócenie punktów z phpBB (starsi userzy mogą się domyślać dlaczego - JOKE

). Ale nie wiem jak wyglądają dane w bazie i czy one wogóle, czy trzeba się pofatygować i znów je przekonwertować z phpBB do IPB (troche dużo roboty).
dr_bonzo
5.01.2006, 21:48:17
A mi sie zyje zupelnie OK bez tej opcji. A mialem juz kilka pts'ow.
Wydaje mi sie ona niepotrzebna -- wystarczy spojrzec na forum -- pojawiaja sie odpowiedzi na problemy wiec chyba nie trzeba ludzi dodtkowo motywowac.
xarr
11.01.2006, 23:13:03
Takze uwazam, ze opcja pomogl przydala by sie. Niektorych nie trzeba motywowac, a pomagac beda niezaleznie od skaczacych, czy nie numerkow. Niezmienia to jednak faktu, ze taka opcja nie mogla by wplynac na tych, niedokonca chetnych do udzielania, czesciej pomocy. Nabijanie sobie punktow nikomu nie szkodzi, a jesli przy tym wzrosnie liczba ludzi chetnie pomagajacych to chyba jest to koszt, ktory mozna poniesc.
Pozdrawiam
FiDO
11.01.2006, 23:43:54
IMHO rowniez powinno to wrocic. Jesli ktos bedzie przeginal to od tego jestesmy my moderatorzy i mamy mozliwosci techniczne, aby takiego zawodnika ostudzic w jego zapalach.
Ja juz sie zadeklarowalem w odpowiednim temacie, ze moge takiego moda do IPB 2.1.x wykonac (ba... nawet juz wykonalem w podstawowej wersji), reszta zalezy od ludzi na stolkach wyzej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.