Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: traffic meter
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
revyag
Witam.

W tym tygodniu podłączam sobie iPlusa no i potrzebuje jakiś programik, który będzie mi zliczał ile bajtów wysłałem a ile odebrałem i jakoś to wszystko z dnia na dzień sumował. Niestety w iPlusie jest limit 1GB odebranych/wysłanych danych, a potem obcinają transfer do 8Kb/s,dlatego będę musiał się pilnować smile.gif
Dodatkowo będę miał jeszcze przez crossa podłączonego jednego kompa, mój będzie udostępniał łącze, jest taki soft - WinRoute - w nim wszystko załatwie:)
Wiem, google i jazda, parę takich programików już mam, ale chciałbym zapytać czy ktoś z Was używał czegoś takiego, zawsze lepiej mieć coś sprawdzonego niż samemu kombinować. Najbardziej chodzi mi o to żeby sumował mi ile danych wysłałem i ile odebrałem, żebym np. po 3 tygodniach wiedział, że limit się kończy i trza przystopować smile.gif

z góry dzięki

pozdrawiam
--
edit.
zapomniałem dodać, najlepiej coś freeware smile.gif
crash
Może program Bandwidth Monitor, albo coś stąd.
tiraeth
Ja mam Neostradę 256 i też mam nałożone ograniczenie transferu. Korzystam z AutoConnect v0.1.2.5 (Strona domowa) i jestem z niego zadowolony. Posiada opcję ustawienia max. limitu pobranych danych w GB oraz wznawianie przerwanego połączenie.

Więcej informacji znajduje się na stronie domowej programu.
revyag
AutoConnect znam, ale czy nie został on stworzony z myślą o uzytkownikach neostrady ? Czy działa on tak samo, jeśli łączę się przez modem gprs(komórka) ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.