Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dlaczego się rozjeżdża
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
cfk
Moglibyście mi powiedzieć dlaczego strona się rozjeżdża i używa innej czcionki niż ja ustawiłem. Niestety sprawa jest o tyle dziwna, że strona u mnie działa poprawnie pod wszystkimi przeglądarkami jakie mam (opera, ff, ie6). NIestety u niektórych kolegów nie działa pod ie6 nie wiem czym to jest spowodowane. Główne rzeczy, które sie wysypują to jak wspomniałem zły rodzaj i rozmiar czcionki, oraz aktywny kolor odnośników.

strona

styl
vieri_pl
Może dlatego że przed kolorami odsyłaczy, jak i scrollabarów nie masz #
cfk
@up:
jak ktoś używa najnowszej ie/opery/mozilli to ma..a jak ktos chciał comicem to co mi do tego??...czasem trza wziąść pod uwagę że ta strona nie jest moja-.-
Zajec
Cytat(cfk @ 2006-02-04 12:42:49)
jak ktoś używa najnowszej ie/opery/mozilli to ma..

Używam zamiennie Opery 8.51, Firefoksa 1.5.1 oraz Konquerora 3.5 i nie mam tej czczionki.
cfk
ja jakos w ff mam-.-
vieri_pl
Słuchaj jakie masz czcionki na kompie, a jakich używasz przeglądarek to chyba inna sprawa questionmark.gif Zajec nie ma w katalogu /windows/fonts/ czcionki comic sans może... i dlatego nie ma jej, boshe...
Zajec
Cytat(cfk @ 2006-02-04 16:02:27)
ja jakos w ff mam-.-

Nie, to Twój system je ma. I daltego FF może znich skorzystać.

Nie oznaczna to, że każdy człowiek posiadający FF będzie miał wybrane przez Ciebie czcionki w swoim systemie.

P.S.
Vierti - gwoli ścisłoći /home/rafal/.fonts/ ;-)
sztosz
JA tylko spytam z ciekawości co to jest "Kszałcenie"?
Zajec
Cytat(sztosz @ 2006-02-07 22:02:37)

Cytat(http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=27409)
kształcenie (się) n I
rzecz. od kształcić (się)
Ośrodek kształcenia kadr nauczycielskich.
sztosz
Cytat(Zajec @ 2006-02-08 14:41:08)
Cytat(sztosz @ 2006-02-07 22:02:37)

Cytat(http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=27409)
kształcenie (się) n I
rzecz. od kształcić (się)
Ośrodek kształcenia kadr nauczycielskich.

Ja nie pytałem o "Kształecenie" ale o "Kszałcenie". Popatrz na stronkę jeszcze raz i uważnie to będziesz wiedzial dlaczego.

PS: Link do screena
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.