*_ENIGMA
27.02.2006, 00:48:35
Witam,
podaję adres mojego nowego projektu (strony głównej) do oceny:
http://www.enigmacretu.com/new-project/(Proszę też oceniać w porównianiu do obecnego wyglądu mojego serwisu:
http://www.enigmacretu.com)
Pozdrawiam!
spenalzo
27.02.2006, 07:15:06
Obydwa layouty sa identyczne, a mianowicie:
Cytat
Bandwidth Limit Exceeded
*_ENIGMA
1.03.2006, 22:52:30
Ok, już transfer na serwerze został odnowiony więc proszę o oceny.
Zajec
2.03.2006, 09:25:45
XHTML 1.0? Żarty. Tabelkowy szablon, *setki* zbędnych klas/parametrów.
To, ze tabelkowy uklad i setki niepotrzebnych klas nie oznacza jeszcze, ze kod jest niezgodny z xhtml1.0 T. Oznacza to tylko/az tyle, ze jest tandetnie napisany, niezoptymalizowany, a co najwazniejsze niezgodnie z zaleceniami tworzenia stronek w dzisiejszych czasach, a co za tym idzie szereg konsekwencji. Uklad hybrydowy jaki ewentualnie toleruje jeszcze tabelkowy lay na tego typu witrynie jest kompletnie bezzasadny. Innymi slowy nie ma co oceniac, chyba ze grafike.
dr_bonzo
2.03.2006, 11:07:22
*_ENIGMA Prosze poprawic temat, bo ten jest bez sensu:
- "Do oceny..." -- po co to pisac skoro umiesciles na forum "Do oceny"
- "[WWW] Nowy projekt strony" -- "WWW" i "strona" to to samo -- nadmiarowe informacje
*_ENIGMA
2.03.2006, 22:26:40
Ocena kodu najmniej mnie interesuje.
Jakoś nie planuję narazie przestawić się na DIV-y, bo trochę jestem przyzwyczajony do układu tabelkowego (niestety tradycjonalizm i przyzwyczajenie to moja wada). Staram się za to pisać poprawny kod HTML/XHTML (pozbawiony błędów związanych ze standardem). Proszę o ocenę czy nowy projekt jest wizualnie lepszy od obecnego, w jakim stopniu i co można by poprawić, ewentualnie zmodyfikować. Za krytykę dziękuję, jednak wolę coś bardziej konstruktywnego, a nie czyste "objeżdżanie" z góry na dół. Jakieś porady, sugestie? Kod swój uważam za poprawny i tej opcji się będę trzymać, a czas nie pozwala mi na grzebanie się w DIV-ach (z którymi jak wiadomo są niejednokrotnie problemy na różnych przeglądarkach). Może jakiś link do artykułu o DIV-ach? Proszę o coś bardziej konstruktywnego.
Pozdrawiam wszystkich.
spenalzo
2.03.2006, 23:23:56
Bardzo ładna ramka dookoła strony, reszta przeciętna a naglówki+czarne tlo niespecjalnie mi sie podoba - pod tym wzgledem obecna strona jest imo ładniejsza

Cytat
~ Rozdzielczość ekranu Twojego monitora wynosi 1024 × 768 ~
Fascynująca informacja

To miałoby sens pod warunkiemm ze tapetysą w różnych rozmiarach - wtedy albo automatyczny wybór rozmiaru albo tka podpowiedź.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.