Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem ze skryptami php (wszystkimi)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
metmusic
Mam takie pytanko. Od niedawna siedzę w php i mam dziwny problem. Otóż po wrzuceniu na serwer skryptu (w czystej postaci lub nawet zintegrowanego z moją stroną) nie wyskakują mi żadne komunikaty o blędach a skryp nic nie wykonuje. Czy będzie to skrypt UPLOADU czy GUESTBOOK....zazwyczaj nie mogę nic dodać ani zalogować się jako admin...zero operacji. Po próbie logowania poprostu wracam do strony logowania...po próbie dodania pliku tez wraca...nie wyświetla komunikatu o błędzie...nic. Poprostu wracam do początku. Kilka skryptów mi chodzi bez problemu (Shoutbox, sonda, news) jednak tylko wybrane...zanim doszukałem się działąjącego na moim serwerze to trwało to długo. Jednak skrypty uploadu i księgi gości żadnego nie znalazłem działającego u mnie. Wszystkie CHMODY ustawiam dobrze, ścieżki konfiguracyjne gdzie trzeba też. Nie wiem co robić. Serwer mam profesjonalny i obsługuje napewno wszystko co "najnowsze i najlepsze" smile.gif
Proszę o pomoc
tes
Może chodzi o
Kod
<?php  ?>
zamiast
Kod
<?  ?>
sf
error_reporting(E_ALL);
metmusic
Cytat(tes @ 2006-03-20 19:22:02)
Może chodzi o
Kod
<?php  ?>
zamiast
Kod
<?  ?>

to napewno nie ten problem bo część skryptów mam tak i część tą drugą metodą i to działa

raportowanie błędółw też nic nie daje...mam wrażenie jakby to byłą jakiś problem po stronie serwera...tylko jaki. Bo skrypty są bezbłędne na 100%. Wiele z nich jest popularnych i używanych w wielu miejscach
wojto
moze chodzi o register_globals ?
metmusic
mogę próbować dodawać do skryptów raprotowanie czy inne funkcje ale dlaczego miało by tak być w gotowych funkcjonujących skryptach?
mike
Dlatego, że skrypty pomimo tego że są jakąś tam funkcjonującą całością to działają zawsze w określonym środowisku. Jeśli nie spełnia ono wymagań, to skrypt nie będzie działał.

Rowerem rajdu Paryż - Dakar nie przejedziesz pomimo tego, że jest gotowy i funkcjonujący winksmiley.jpg

Zacznij od przeczytania dokumentacji omawianych skryptów i sprawdż jakie mają wymagania i czy Twoje środowisko pracy (serwer, wersja php, wersja MySQL) jes spełnia.
metmusic
na tyle jestem już rozgarnięty hehe
wyszukuje takich zeby MySQL nie wykorzystywaly (1 taki mam i dziala jak nalezy)
ale mowie o prostych skryptach php :/ w kazdym, razie dzieki za pomoc.
Dokumentacje znam dobrze i robie wszystko jak "koń pociągowy" wedle instrukcji
Wersje php tez mam ok a problem jest nadal :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.