Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sieci komputerowe
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
JaRoPHP
Prosze o ocene: http://sieci_komputerowe.w.interia.pl
Są standardy sieciowe - ale niestety będę musiał opuścić interię, bo dodają javascript, który nie jest zbyt poprawny...
Chodzi mi o treść i wygląd...
Zajec
Treść kodu może ewentualnie być? ;-)

Zamiast przypisywać taką ilość klas: class="menuBtn" lepiej dany styl zastosowałbyś do wszystkich potomków li diva #menu. A dopiero tym wyjąktowym faktycznie przypisał klasy.

Rzeczy typu
  1. <ul style="padding-left: 0px; padding-bottom: 5px; margin: 0px; list-style: none;">
mógłbyś już w arkuszu stylów trzymać.

I na koniec, takie osobiste odczucie: mógłbyś zostawić mój pasek statusu (którego nota bene i tak nie mam) w spokoju.

P.S.
Miło, że dbasz o standardy. Plus. Chociaż dokładnie się już nie przyglądałem, za późno na to ;-)
JaRoPHP
Dzieki za opinię - z tymi css-ami jestem w trakcie zmian (jak zaczynałem robic stronkę, to moja wiedza była ciut mniejsza), a pasek statusu usunąłem 3 dni temu, ale na serwerze jeszcze go nie ma - wkrótce nie będzie JavAScriptu.
rbart
Warto żebyś zapoznał się z designe'm bo na twojej stronie go nie ma rolleyes.gif

Najlepiej poszukaj jakiejś stony która ci się podoba i przerób ją do swoich potrzeb zachowując dawny layout w ten sposób można niewielkim nakładem pracy uzyskać całkiem przyzwoity wygląd.

Możesz poszukać jeszcze ikonek na gpl'u (z linuksów) są bardzo kolorowe a wstawiane z głową ożywiaj stronę.

Ja osobiście trzymałbym się jasnego tła i ciemnych napisów (dotyczy artykułów).

i życze dalszych suksesów w rozwoju wartalu smile.gif
ActivePlayer
Cytat
Najlepiej poszukaj jakiejś stony która ci się podoba i przerób ją do swoich potrzeb zachowując dawny layout w ten sposób można niewielkim nakładem pracy uzyskać całkiem przyzwoity wygląd.

To podchodzi po plagiat.
acztery
każdy czerpie pomysł z czegoś co już kiedyś widział.. tzn ze prawie wszystkie to plagiat?
Speedy
Cytat(acztery @ 2006-03-24 23:27:41)
każdy czerpie pomysł z czegoś co już kiedyś widział.. tzn ze prawie wszystkie to plagiat?

fakt czerpania pomysłu, inspiracji lub bazowania pomysłu na jakiejś idei, to nie to samo, co skopiowanie czyjejś pracy i odpowiednie jej przerobienie.
rbart
Mi w żadnym wypadku nie chodziło o plagiat.
Poprostu uważam że należy uczyć się od lepszych.

Chociaż jak czytam mój poprzedni post to faktycznie można było to tak zinterpretować.

Ponieważ jednak oskarżenie o namawianie do plagiatu traktuje naprawdę poważnie i zasiało wątpliwości w moim sposobie postępowania chciałbym aby było to roztrzygnięte na forum. Zamieszczam tutaj obrazek jestem ciekawy czy rozpoznaci z czego to jest przeróbka zaznaczam że był przygotowany w 10-15 minut w paint'cie więc niema się czym chwalić ale poczęści ilustruje problem.

Swoją drogą ostatnio przyotowywałem obrazek piórka we flash'u aby go zrobić użyłem zdjęcia prawdziwego piórka poczym obrysowałem jego kontury anstępnie usunołem obrazek i naniosłem własne poprawki to też można uznać za plagiat ?

Ps. obrazek to oczywiście mała przeróbka wp uznałem że większość zna .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.