Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyzerowanie styli w elemencie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
mike
Witam,

Natrafiłem na pewien problem:
Potrzebuję wstawić do jednego elementu na stronie (element blokowy o określonym identyfikatorze) treść bazy.
Treść ta zawierała będzie znaczniki HTML, miejscami na pewno także deklaracje styli CSS.

Potrzebuję nadać mojemu blokowi taki styl, żeby to co się z nim znajdzie nie wpływało na pozostałą część strony.

Piszę klienta poczty przez WWW i niektóre wiadomości w formacie HTML rozwalają mi stronę.

Umieszczam ten temat tutaj ponieważ liczę na to że istnieje jakieś rozwiązanie po stronie przeglądarki.
Jednym z nich, chyba ostatecznym jest prezentowanie alternatywnej treść w popupie, wtedy będę miał problem z głowy.
Ale jeśli treść będzie zawierała <b>Hej Mike!</b> to ten popup będzie trochę ubogi :-)

Zawsze byłem przeciwnikiem ramek, choć domyślam się ze mogą one tutaj być bardzo pomocne. Ich jednak przede wszystkim chciałbym uniknąć.

Macie pomysły?
NuLL
Ja korzystalem z ramek jakiegos czasu smile.gif

Jesli cos moge doradzic - wiem ze korzystasz z GMaila - jak masz troche czasu to zajrzyj do kodu bo oni jakos tam to cwanie zrobili smile.gif
devnul
wyciągnąć wszystko ze znaczników body i wstawić w miejsce w którym ma być wyswietlone na stronie, czyli jakis parser xml, albo DOM
akubiczek
a na dokładkę pozamykać wszystkie niezamknięte tagi, wywalić position:absolute a całość wsadzić do DIVa z overflow:scroll
mike
Postanowiłem dać treść w bloku, a alternatywną treść po kliknięciu w popup.
Bardzo wiele wiele maili w HTML jest tak skonstruowanych, że jak usunę wszystko poza body to zostanie śmietnik.
Dożo lepiej pokazać całość.
Zajec
*HOF:
stylów, stylów, stylów, stylów, stylów, stylów, stylów, stylów, stylów, stylów :-)

*half off topic
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.