Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Sprzedam] Nowoczesne forum młodzieżowe foroom.info
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Sprzedam
the-sopel
Do sprzedania jest nowoczesne forum młodzieżowe foroom.info.
Do niedawna pod tym adresem funkcjonowało jedno z najlepszych i największych for młodzieżowych w Polsce.
W skład forum wchodzi:
  • domena foroom.info
  • profesjonalny design
  • styl phpBB2 foroom.info
  • zmodyfikowany skrypt phpBB2 foroom.info
Więcej info i aukcja pod adresem:
http://allegro.pl/show_item.php?item=111969488
Vogel
sorry, ale jak widze takie ogloszenia to mnie skreca. nie chce byc zlosliwy i czepiac sie ale takiej ilosci niedomowien (nie chce sie domyslac czy powinno sie uzyc mocniejszego slowa niz "niedomówień") dawno nie widzialem. Sugerowane jest ze BYLO to duze prezne forum ("o niedawna pod tym adresem funkcjonowało jedno z najlepszych i największych for młodzieżowych w Polsce.") a tymczasem NIC, aboslutnie NIC na to nie wskazuje!

nie bede mowil ze domena istnieje ledwie rok (od 18.06.2005) bo w krotszym czasie mozna wypromowac dobre forum. ale jak czytam ze "PR domeny powinien wynieść 5!" (przy nastepnej jego aktualizacji) to zaczyna byc zabawne (w tej chwili PR strony to 2).

Kolejne "Wyszukiwarki często aktualizowane jak np. www.altavista.com czy www.yahoo.com znajdują ponad 2000 linków prowadzących do domeny". Powaznie? yahoo i altavista twierdza cos zupelnie innego. O Googlach nie wspominajac.

"strona w krótkim czasie powinna się znaleźć na czołowym miejscu pod hasłem >>forum młodzieżowe<<." oczywiscie jeszcze sie nie znajduje ale WKRÓTCE będzie (z taka iloscia BL? ciekawe kiedy?). ale to mozliwe w koncu "jest stale pozycjonowana przez naszych specjalistów. Sukcesywnie i stopniowo budujemy zaplecze linków strony co gwarantuje wzrost pozycji domeny w najpopularniejszych wyszukiwarkach jak i jej stabilność." (tylko... moja domowa strona ktora NIE ZAWIERA zadnych informacji, podstron i praktycznie nie jest pozycjonowana (!) ma wiecej BL o PR nie wspominajac).

a o najwazniejszej rzeczy - czyli bazie zarejestrowanych uzytkownikow, bazie tematow czyli kopii starego forum ani widu ani slychu. moze ona po prostu nie istnieje?
nasty
Czy to forum ma prznuajmniej 100 membersow ?
jak nie, to ludziom oczy mydlisz......
pryngiel
Witam, jestem administratorem foroom.info i mam obowiązek wypowiedzieć się w tym temacie.
Cytat
Kolejne "Wyszukiwarki często aktualizowane jak np. www.altavista.com czy www.yahoo.com znajdują ponad 2000 linków prowadzących do domeny". Powaznie? yahoo i altavista twierdza cos zupelnie innego.

No dobra... w tym miejscu muszę Ci przyznać rację... rzeczywiście te wyszukiwarki nie znajdują 2000 linków prowadzących do domeny tylko... około 8,700

prosze bardzo, oto linki: altavista i yahoo

Serdecznie przepraszamy za pomyłkę!
Cytat
"strona w krótkim czasie powinna się znaleźć na czołowym miejscu pod hasłem >>forum młodzieżowe<<." oczywiscie jeszcze sie nie znajduje ale WKRÓTCE będzie (z taka iloscia BL? ciekawe kiedy?)

z 9.000 bl i kolejnymi BL z domen o PR=4 i PR=5 ? Zapewne bardzo niedługo.

Cytat
(tylko... moja domowa strona ktora NIE ZAWIERA zadnych informacji, podstron i praktycznie nie jest pozycjonowana (!) ma wiecej BL o PR nie wspominajac).

Ma więcej BL niż 9.000 noto ładne nie pozycjonowanie...
Cytat
ale jak czytam ze "PR domeny powinien wynieść 5!" (przy nastepnej jego aktualizacji) to zaczyna byc zabawne

Jak się inwestuje w linki na stronach z PR=4 i PR=5 to raczej spadku PR nie będe oczekiwał... a przy takim podlinkowaniu PR=5 jest WIELCE możliwe.
Cytat
a o najwazniejszej rzeczy - czyli bazie zarejestrowanych uzytkownikow, bazie tematow czyli kopii starego forum ani widu ani slychu. moze ona po prostu nie istnieje?

Najważniejszej? Dla kogo najważniejszej? Dla osoby, która chce kupić na aukcji zestaw pozwalający na wystartowanie nowego forum młodzieżowego?
Cytat
Czy to forum ma prznuajmniej 100 membersow ?
jak nie, to ludziom oczy mydlisz......

Przepraszam bardzo, ale co to ma do rzeczy, skoro na aukcji nie sprzedajemy bazy danych? (Forum, gdy było zamykane miało ~2000 userów)

Gdy pojawią się jeszcze jakieś wątpliwości, z chęcią je rozwieje.

Pozdrawiam i zapraszam do licytacji, pryngiel.
Vogel
Cytat(pryngiel @ 26.06.2006, 12:45 ) *
Witam, jestem administratorem foroom.info i mam obowiązek do wypowiedzenia się w tym temacie.

No dobra... w tym miejscu muszę Ci przyznać rację... rzeczywiście te wyszukiwarki nie znajdują 2000 linków prowadzących do domeny tylko... 8,770

tu masz racje. ukmnelo mi ze to foroom.info a nie www.foroom.info. my fault. ale reszta? nieee.

faktycznie niemal po 9000BL w Altaviscie i Yahoo. Ale... co ma Altavista i Yahoo do PR? PR to Google. a tam nie wyglada to najlepiej. i szczerze watpie w PR5 przy kolejnej aktualizacji. nawet osiagniecie PR4 stoi pod znakiem zapytania. czemu?

zerknijcie jak wyglada sprawa z forum.php.pl
altavista, yahoo, google. domena ma ponad 6 lat (wiek w googlach to WAZNA sprawa) i PR4. a forum.php.pl nie ma linkow tylko i wylacznie z innych for czy katalogow (czyli kopalni slabych linkow).

mam nadzieje ze mnie zadziwicie i sie myle i bedziecie mieli PR5 ;] i dzieki za rozwianie watpliwosci. po prostu nie lubie nieetycznego marketingu (a to jest jakis inny?) a na prawde prawie sie o niego ocieracie...

to co powinniscie udostepnic sprzedajacym to rzetelne dane np. statystyki forum, ilosc uzytkownikow, ich aktywnosc, dokladne statystyki odwiedzin itp. ale to tylko moje skromne zdanie.

w kazdym razie dzieki za odzew
pryngiel
Cytat(Vogel @ 26.06.2006, 11:33 ) *
to co powinniscie udostepnic sprzedajacym to rzetelne dane np. statystyki forum, ilosc uzytkownikow, ich aktywnosc, dokladne statystyki odwiedzin itp. ale to tylko moje skromne zdanie.

Ja z kolei myślę, że nie ma potrzeby udostępniać statystyk. Forum jest zamknięte już od jakiegoś czasu, więc i statystyki byłyby przedawnione. Po za tym, tak jak już napisałem, nie sprzedajemy foroom.info, tylko zestaw foroom.info: domena, nowy design, styl, skrypt, bez bazy danych.

Może kolega sopel wprowadził Cie w błąd przez nazwe topica (tak wygląda moja wersja), ale na aukcji wszystko jest napisane raczej zrozumiałym językiem.

Cytat
po prostu nie lubie nieetycznego marketingu (a to jest jakis inny?) a na prawde prawie sie o niego ocieracie...

Ja też nie lubie - nie chcemy robić ludzi w bambuko. Domena nadal jest pozycjonowana, by zapewnić nabywcy dobrą pozycje w wyszukiwarkach. Dodajemy styl i skrypt, a w dodatku świeży design, tak by móc praktycznie od zaraz, po wygraniu aukcji, wystartować z foroom.
Cytat(Vogel @ 26.06.2006, 11:33 ) *
w kazdym razie dzieki za odzew

Nie ma sprawy smile.gif Przecież trzeba wyjaśniać wszelkie wątpliwości.

Pozdrawiam, pryngiel.
m.j
skoro było to prężnie rozwijające się forum to po co zostało zamknięte ? jeżeli juz tak zrobiliście to myślę, że powinniście pokazać na to dowód. dowód na to, że faktycznie było tak jak piszecie - popularność forum.

uważasz, że statystyki po publikacji byłyby przedawnione, no ciekawe. każdy będzie chyba poinformowany kiedy forum zostało założone / otwart i kiedy zamknięte - będzie można śmiało oszacować - jak bardzo było popularne.

pagerank w chwili obecnej wynosi 2. ktoś tam wyżej już pisał, że będzie bardzo zaskoczony jeżeli sięgnie 5, ja będę zaskoczony, gdy przy najbliższej aktualizacji sięgnie 4 (:

piszesz pryngiel z kolei, że nie lubisz - jak twierdzisz - "robić ludzi w bambkuko". dlaczego zatem robisz ? skoro sie pomyliłeś na aukcji to chyba warto poprawić błąd, nieprawdaż ?
pryngiel
Witam ponownie...
Cytat
uważasz, że statystyki po publikacji byłyby przedawnione, no ciekawe. każdy będzie chyba poinformowany kiedy forum zostało założone / otwart i kiedy zamknięte - będzie można śmiało oszacować - jak bardzo było popularne.

Pewnie, że tak uważam. Nawet, gdyby nasze foroom miało kilka miesięcy temu oglądalność rzędu 1000 odsłon dziennie nie miałoby to teraz, po zamknięciu, większego znaczenia. A dlaczego? Ponieważ ludzie w wyniku braku reklamy, czegoś co zostało zamknięte, o nim po prostu zapomnieli! Tak trudno to wydedukować? ...

Na aukcji sprzedajemy zestaw, pozwalający na otworzenie nowego foroom!, a nie bazę danych. To co z tym zrobisz zależy tylko od Ciebie. Możesz tam postawić równie dobrze sklep z gadżetami Blog 27...

Cytat
pagerank w chwili obecnej wynosi 2. ktoś tam wyżej już pisał, że będzie bardzo zaskoczony jeżeli sięgnie 5, ja będę zaskoczony, gdy przy najbliższej aktualizacji sięgnie 4 (:

Patrz kilka postów wyżej. Albo lepiej przeczytaj.

Cytat(m.j @ 26.06.2006, 18:53 ) *
skoro było to prężnie rozwijające się forum to po co zostało zamknięte?

Forum zostało zamknięte z powodu rozpoczęcia prac nad innym projektem. Nie chcieliśmy go zaniedbywać, więc postanowiliśmy zamknąc, by móc skupić się nad czymś większym. Po jakimś czasie zdecydowaliśmy się na sprzedaż, by zyskać środki na promocje... ale z resztą, czy ja muszę się komuś tłumaczyć dlaczego je sprzedajemy?

Cytat
jeżeli juz tak zrobiliście to myślę, że powinniście pokazać na to dowód. dowód na to, że faktycznie było tak jak piszecie - popularność forum.

Myślisz. Jak mam Ci pokazać, że foroom było popularne? Przeczytaj to co jest napisane wyżej, poklikaj w kilka linków, a sam sie przekonasz.

piszesz pryngiel z kolei, że nie lubisz - jak twierdzisz - "robić ludzi w bambkuko". dlaczego zatem robisz ?

Wypraszam sobie. Napisałem, że nie lubie złego marketingu i absolutnie nikogo nie zamierzam(y) robić w balona (o! tak, żeby było inaczej). I nie robie.

skoro sie pomyliłeś na aukcji

Nie pomyliłem się na aukcji. Przeczytałeś chociaż co tam jest napisane?

to chyba warto poprawić błąd, nieprawdaż ?

Jaki błąd?

Czekam na ew. odpowiedź i pozdrawiam, pryngiel.
m.j
Cytat(pryngiel @ 27.06.2006, 00:05 ) *
Witam ponownie...

Pewnie, że tak uważam. Nawet, gdyby nasze foroom miało kilka miesięcy temu oglądalność rzędu 1000 odsłon dziennie nie miałoby to teraz, po zamknięciu, większego znaczenia. A dlaczego? Ponieważ ludzie w wyniku braku reklamy, czegoś co zostało zamknięte, o nim po prostu zapomnieli! Tak trudno to wydedukować? ...

część z tego co piszesz się zgadza, ale ja np. nie wierzę Ci na słowo, bo wiele można napisać, a nic nie zrobić. chciałbym, abyś pokazał mi bazę danych starego forum. można zamknąć forum, ale może i ono nadal istnieć - po to chociażby, żeby ludzie mieli pewność, że faktycznie to forum kiedyś było popularne i takowe istniało.

Na aukcji sprzedajemy zestaw, pozwalający na otworzenie nowego foroom!, a nie bazę danych. To co z tym zrobisz zależy tylko od Ciebie. Możesz tam postawić równie dobrze sklep z gadżetami Blog 27...

wiem co jest sprzedawane na aukcji. nie interesuje mnie Twoja baza danych, chciałbym tylko, żebyś ujawnił dowód na to, że forum było kiedyś bardzo popularne.

Forum zostało zamknięte z powodu rozpoczęcia prac nad innym projektem. Nie chcieliśmy go zaniedbywać, więc postanowiliśmy zamknąc, by móc skupić się nad czymś większym. Po jakimś czasie zdecydowaliśmy się na sprzedaż, by zyskać środki na promocje... ale z resztą, czy ja muszę się komuś tłumaczyć dlaczego je sprzedajemy?

nikt Ci się nie każe tłumaczyć. interesowało mnie to dlaczego zamyka się forum, które jest coraz to popularniejsze.

Myślisz. Jak mam Ci pokazać, że foroom było popularne? Przeczytaj to co jest napisane wyżej, poklikaj w kilka linków, a sam sie przekonasz.

w jakie linki mam klikać, nie rozumiem ?

Wypraszam sobie. Napisałem, że nie lubie złego marketingu i absolutnie nikogo nie zamierzam(y) robić w balona (o! tak, żeby było inaczej). I nie robie.

no tak, zwłaszcza, że pr ma podskoczyć o 3 poziomy - nie wnikam w szczegóły jak to zrobisz. czekam na rezultat z niecierpliwością.

Nie pomyliłem się na aukcji. Przeczytałeś chociaż co tam jest napisane?
Jaki błąd?

bardzo dokładnie.
pryngiel
Cytat(m.j @ 26.06.2006, 22:46 ) *
część z tego co piszesz się zgadza, ale ja np. nie wierzę Ci na słowo, bo wiele można napisać, a nic nie zrobić. chciałbym, abyś pokazał mi bazę danych starego forum. można zamknąć forum, ale może i ono nadal istnieć - po to chociażby, żeby ludzie mieli pewność, że faktycznie to forum kiedyś było popularne i takowe istniało.

Niestety bazy danych nie mogę Ci pokazać, bo jej obecnie nie mam. Przez jakiś czas po zamknięciu foroom, istniało archiwum wiadomości, ale później uznaliśmy, że nie ma sensu go dalej utrzymywać i ponosić kosztów serwera.

wiem co jest sprzedawane na aukcji. nie interesuje mnie Twoja baza danych, chciałbym tylko, żebyś ujawnił dowód na to, że forum było kiedyś bardzo popularne.

Proszę bardzo:

To jest bardzo stary screen (08-10-2005), jeszcze przed wprowadzeniem stylu, przedstawionego w opisie na aukcji (www.foroom.info/demo)

Później mieliśmy ok. 2 razy wiecej postów i userów i tematów. Zainteresowanych odsyłam do całego tematu na forum phpbb2.pl, gdzie można się przekonać, że foroom.info cieszyło się na prawde dużą popularnością i uznaniem użytkowników.

no tak, zwłaszcza, że pr ma podskoczyć o 3 poziomy - nie wnikam w szczegóły jak to zrobisz. czekam na rezultat z niecierpliwością.

Szczerzę mówiąc - ja się na pozycjonowaniu nie znam. To jest opinia naszego specjalisty, który wypozycjonował domene simsy.net pod hasłem sims (1 miejsce w google), sims 2, "the sims", "the sims 2", simsy, sims nocne życie, sims 2 nocne życie, sims 2 rozrywka rodzinna. Strona posiada PR = 5.

Oto co mówi nasz specjalista:
Cytat
Do domeny prowadzi sporo linków ze stron z PR=5 i jeszcze wiecej z PR=4, a dochodzą nowe, chyba nie oczekujesz, że PR podskoczy tylko do 3 przy takim podlinkowaniu?

Strona którą o wiele słabiej linkowałem (simsy.net) PR=5 dość szybko osiagneła

Ja mu wierzę, bo jest dobry w tym co robi.

Pozdrawiam, pryngiel.

PS: Co do PR, być może ten screen nie jest zbyt wiarygodny, tak samo jak system future pr, ale w pewnym stopniu przedstawia przyszłe pr.

PS2: Obecny w tym temacie Vogel na pewno dobrze pamięta foroom.info winksmiley.jpg
kszychu
Ja tylko chciałem co niektórym przypomnieć, że to forum ma na celu umieszczanie ofert a nie ich komentowanie!
Dlatego też każdy post, który pojawi się poniżej mojego zostanie odpowiednio "nagrodzony".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.