Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: maskowanie czyli alias domeny
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mario
Witam!!!!

Mam pytanie w jaki sposob zrobic maskowanie domeny (pewnie w .htaccess) aby miec efekt jak na tej stronie http://www.drut-wiazalkowy.zadyma.com/ ktora wskazuje (laduje) strone www.normazet.com.pl

Z gory dzieki za pomoc!!!!!!!!
Turgon
Otwórz jakiś alias w prv.pl i zobacz sobie na treść strony. Odpowiednio przerób i włala !
thornag
Iframe Iframe Iframe smile.gif
mario
iframe to za proste :-) Na tej stronie nie ma iframe jest to zwiazane z .htaccess Juz powoli cos kombinuje :-)
dtb
mozesz zrobic, aby przerabiolo adres: nazwa.pl/asd.html na nazwa.pl/include.php?file=asd.html
a w pliku include.php dac:
  1. <?php
  2. include 'http://nazwa2.pl/'.$_GET['file'];
  3. ?>

oczywiscie nie zapomnij przefiltrowac dane!!!!!

tylko to rozwiazanie jest kiepskie bo najpierw wysyla dane z nazwa2.pl do nazwa.pl, a potem znowu te same dane do uzytkownika, czyli strona sie dluzej laduje
nasty
ok, zrob plik o nazwie 98798213jkhkjdfhk.php tongue.gif, i w apache, (albo .htaccess) ustal jako 404 plik /98798213jkhkjdfhk.php, w tym pliku to poprosu includuje $_SERVER['REQUEST_URI'].
A nazwe taka unikana wez zeby nikt przez przypadek sie nie potkna o nia
pozdrawiam
mario
bardzo ciekawe rozwiazanie z tym bledem 404 :-) Musze sprawdzic.

Moze zle napisalem o co mi chodzi. Teraz juz napisze dokladniej. Myslalem ze to rozwiazane jest przez mod_rewrite ale zauwazylem ze ten powyzszy schemat dziala na zasadzie aliasow podobnie jak prv czy inne. Wiec moje pytanie jak zrobic zeby oszukac przegladarke, ze zamiast www.alamakota.pl ma wczytac strone www.alamapsa.pl ale adres u gory pozostaje bez zmian, bo caly problem polega na tym, ze maja byc powielone serwisy na zasadzie aliasow, i bez sensu jest kopiowac na rozne serwery ten sam serwis :-(

Ramki odpadaja, pozostaje jedynie konfiguracja .htaccess i aliasy. Alias do katalogu juz kumam, ale jak zrobic powyzsze? Czyli alias dla domeny ze wskazaniem na inna domene?
Kayne
WildCard ?
woj_tas
Cytat(mario @ 24.07.2006, 08:18:56 ) *
Myslalem ze to rozwiazane jest przez mod_rewrite ale zauwazylem ze ten powyzszy schemat dziala na zasadzie aliasow podobnie jak prv czy inne. Wiec moje pytanie jak zrobic zeby oszukac przegladarke, ze zamiast www.alamakota.pl ma wczytac strone www.alamapsa.pl ale adres u gory pozostaje bez zmian, bo caly problem polega na tym, ze maja byc powielone serwisy na zasadzie aliasow, i bez sensu jest kopiowac na rozne serwery ten sam serwis :-(

Ramki odpadaja, pozostaje jedynie konfiguracja .htaccess i aliasy. Alias do katalogu juz kumam, ale jak zrobic powyzsze? Czyli alias dla domeny ze wskazaniem na inna domene?

Sorki że odkopuje ale mam ten sam problem, a nie chcę zakładać nowego tematu.
Z góry dzięki za pomoc...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.