Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Strona dla klanu na zlecene
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
shovit
Strona wykonana na zlecenie klanu Incredibles-Team w xhtml, css, php, MySql. Zlecenie zawierało wykonanie projektu graficznego, strony oraz panelu administacyjnego zarządzającego składem, newsami i meczami. Strona została już sprzedana klanowi. Aha jak mozecie to ocencie oddzielnie prace webmastera i grafika bo ja kodowalem i pisalem skrypty a kumpel grafe zrobil. No i ocena za calosc tez by sie przydala smile.gif Proszę o oceny 1-10 smile.gif

http://incredibles-clan.ovh.org
sf
swietnie mistrzu, a moze by tak demo z panelem adminstracyjnym?

i w ogole dajesz emaile podatne na spam tongue.gif
shovit
wiem nie zabezpieczalem maili przed spamem kompletnie zapomnialem ale strona jest juz oddana klanowi takze nie wiele zrobie :/ panel chetnie dalbym w demie ale to za pare dni ok?
Cysiaczek
Hmm... jak na strone o takiej tematyce, to podoba mi się. Jest lekka i nie przekombinowana - ładne logo choć dużo waży [107kb]. Kod jest ok, ale za skandaliczny uznaję brak meta description i keywords.
Daję 65/100

Pozdrawiam.
Zajec
XHTML only:

1)    - tak się nie robi odstępów. Trzeba było użyć
Kod
#lineup img { margin-right: 5px; }

2) Tabelki do wyświetlenia newsa - po co? Wystarczyło proste
Kod
<h2>Nasz 2 mecz w cb <span>2006-09-02 12:54:13</span></h2>
Kod
h2 span { float: right; }
Indianin
podobna do wszystkich stron ze slowem kluczowym "klan" .
ano
Dokładnie, pozatym połowę ekranu zajmuje top strony :/
Moim zdaniem, po przejściu na podstronę, top powinien się "minimalizować".
A tak pozatym, to tak jak wspomniał Zajec, 'skopany' kod xHTML. Dużo niepotrzebnych tabel, kod ogólnie nie poukładany, taki jakby nieestetyczny.

Kilka przykładów:
Kod
<div id='menu'>
<ul class='menu'>

Po co dawałeś temu menu dodatkową klasę?
Nie można było tego napisać "bezpośrednio"?
  1. #menu ul { }

zamiast
  1. ul.menu { }

Mniej kodu - szybsze wczytywanie się strony winksmiley.jpg

1. <!--[if !IE 6.0]><style type="text/css">@import "lay_ie.css";</style><![endif]-->

Po co? Sądze, że jest to na tyle mało skomplikowany szablon, że nie trzeba było dodawać dodatkowego arkusza specjalnie dla IE.

I jeszcze potworki w stylu:
  1. <input id='pass' type='password' name='pass' style='background: url(img/log.gif);width: 95px;border-width: 0;border-style:solid;height:19px;margin:0;padding:0;'/>

Cały styl powinien wylądować do arkusza...styli! winksmiley.jpg Kod staje się wtedy mniej przeładowany, łatwo później go przerabiać.

1. <div id="headers5"></div>
  2. <div id="main">
  3. <div id="lewy"></div>
  4. <div id="page">
  5. <div id='main_head'>
  6. <div id='h_main'></div>
  7. <div id='h_'>

Co to jest za DIV'opolis?!
Jarod
Cytat(Zajec @ 4.09.2006, 17:19:37 ) *
Kod
#lineup img { margin-right: 5px; }

lineup to jakiś inny styl dla innego elementu?
PUPI
Przez pierwszych kilka chwil zastanawiałem się co kliknąć. Mało intuicyjna nawigacja po stronie.

Grafa - 7/10
Kod - 5/10 - za wiele nie ma co oceniać
phpion
Szczerze to stronka wg mnie sredniawa. Top fajny, ale moglby byc lepszy. Zawartosc strony zadna w zasadzie... ale tematyka jak najbardziej ok smile.gif sam gram smile.gif yeah!
shovit
Dzieki za oceny, ogolnie w stylach jest troche namieszane bo strona byla duzo razy przerabiana i poprawiana i czesc styli nie znalazla sie w arkuszach tylko w bezposrednim dokumencie. Głownie dzieki dla ano i zajeca - nagrzebalem niepotrzebnie w tym kodzie a wystarczylo duzo prosciej
Forgoot
Cytat(Indianin @ 4.09.2006, 19:31:05 ) *
podobna do wszystkich stron ze slowem kluczowym "klan" .

Mi też za bardzo się nie podoba :/ Szczególnie te "zdjęcia" u góry :|
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.