Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SVN dla WINDOWS
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
marast78
Postanowiłem zacząć korzystać z SVN i staram się z niego korzystać niestety przy imporcie plików:

svn import nazwa_katalogu --username login --password haslo svn://nazwa_serwera/svn-repo

pojawia się błąd:

svn: \svn-repo\conf\svnserver.conf:12: Option expected

a o to plik:

svnserver.conf
[general]
anon-access = read
auth-access = write
password-db = passwd

Taki sam serwer używa się pod Linuxem oczywiście inaczej wyglądają ścieżki do plików..
Nie wiedziałem, gdzie umieścić ten post, gdyż na forum nie ma działu poświęconego serwerom kontroli wersji dlatego umieściłem go tutaj.. Starałem się wszystko robić zgodnie z tutorialem. Co może być powodem tego błędu?

no tak już wiem co jest nie tak nie może być spacji przed ustwieniami w pliku .conf ale wpadka, ale być może przyda się innym gapowiczom ten post.. Poza tym wszechwładni administratorzy czy możliwe byłoby stworzenie działów dotyczących serwerów kontroli wersji?
Skobi
hmmm, powiem tak, ja korzystam z SVN pod windows, natomiast mam go zainstalowanego jako
moduł apache, do tego jest fajny programik do zarzadzania SVN'em z poziomu windowsa, a nie linii polecen.
Tu masz linka:

http://tortoisesvn.tigris.org/

Sprawdz moze importowac projekt przez ten programik.

Jezeli chodzi o konfiguracje pod Apachem i obsluge tego programiku moge Ci pomoc, natomiast co do linii polecen nie moge Ci pomoc.
marast78
no już opanowałem ten SVN bardzo proste to narzędzie, ale jakże pomocne..no jednak wolę korzystać z niego z linii poleceń, gdyż w firmach najczęsciej używają SVN z poziomu Linuxa, ale powiem ci, że jest to dość proste jeśli w 3 godziny opanowałem instalacje, konfigurację i niemal wszystkie polecenia przećwiczyłem praktycznie a jest ich kilkadziesiąt w tym wg mnie 8 najważnieszych i najczęściej używanych to znaczy, że naprawde jest to narzędzie dla programisty lekkie w odróżnieniu do CVS, gdzie trzeba było się trochę bardziej napracować..nawet jeśli ktoś pracuje sam nad projektem warto mieć to narzędzie..
dr_bonzo
Cytat
Nie wiedziałem, gdzie umieścić ten post

Komputery i oprogramowanie -- jest takie podforum, gdzie tez przenosze.

Cytat
czy możliwe byłoby stworzenie działów dotyczących serwerów kontroli wersji?

A po co? Ile postow o nich sie pojawia? 1 / miesiac? "Komputery i oprogramowanie" wlasnie po to zostalo stworzone.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.