Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mozilla a css [css]
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
olme
Używam na swojej stronie css, pod IE jest wszystko ok, ale pod Mozillą wychodzą dziwne rzeczy - po najechaniu na zwykły tekst reaguje on, jakby był linkiem. Jak temu zaradzić?
Xathloc
poczytać o różnicach w obsłudze CSS-a i DOM w obu przeglądarkach (Accessibility)
olme
Dzięki!

Czyli to nie jest tak, że ja źle napisałem style? Zawsze używałem IE i niedawno przypadkiem zobaczyłem pod Mozillą, dziwną interpretację.
Z dupy jest ta przeglądarka. A Fire Fox podobnie reaguje na style css jak Mozilla?
Xathloc
Cytat(olme @ 19.10.2006, 11:38:28 ) *
Dzięki!

Czyli to nie jest tak, że ja źle napisałem style? Zawsze używałem IE i niedawno przypadkiem zobaczyłem pod Mozillą, dziwną interpretację.
Z dupy jest ta przeglądarka. A Fire Fox podobnie reaguje na style css jak Mozilla?

To nie Mozilla jest do dupy ^^
Obejżyj to samo pod Operą (jeśli się uda proponuję obejrzeć zarówno pod 8.5.x jak i 9.x).
DOMy przeglądarek są odmienne i tylko Opera stara się być w pełni zgodna ze standardami W3C.
Microsoft, jak zwykle, interpretuje je po swojemu, a Mozill/FF traktują je dość luźno.
Zasada przy projektowaniu jest taka, że swoje dzieło należy podczas pracy oglądać równocześnie w kilku przeglądarkach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.