Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] proOrder - zarządzanie zleceniami
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
jarrod
Hej.
Przyszła pora na mnie aby zapytać o ocenę.

Jestem w trakcie pisania programu dla znajomego.
Jego głównym zadanie ma być komunikacja między firmami - studiem nagraniowym (realizatorzy dźwięku) a firmami badawczymi realizującymi tzw badania fokusowe.
Działa to tak że firma składa zamówienie na realizację badania a firma realizujaca je - oczywiście- realizuje.
Mój program służy do zintegrowania informacji na temat przeprowadzonego badania.
Prace nie są ukończone więc niektórych funkcji jeszcze nie dokończyłem (główne działają) a niektóre z kolei jeszcze nie zacząłem (rozlicznie czasu pracy, fakturowanie etc).
Na tym etapie proszę o komentarz na temat działania i prostoty tego programu. Z doświadczenia wiem że będą go wykorzystywać ludzie którzy z komuterem mają tyle wspólnego ile muszą....

Oczywiście program ma kontrolę dostępu ale dzisiaj zaszaleję. Jeżeli macie mi owiedzieć czy jest to dobre to po całości. Login: test, hasło: test. To konto ma najwyższe uprawnienia. Więc można psuć ile się da (zamierzałem zrobić coś czego nie da się zapsuć ale Microsoft też tak chciał winksmiley.jpg ).

Konto dezaktywuje zanim pójdę spać. Ale spokojnie. Przed 3 AM raczej nie uda mi się winksmiley.jpg

LINK: proOrder

Co jakiś czas będę sprawdzał czy ktoś mocno nie narozrabiał winksmiley.jpg

Aha, zapomniałem dodać że włączony jest debug zatem mogą pojawić się komunikaty których normalnie nie będzie.

I jeszcze jedno. TA STRONA NIE DZIAŁA POD IE 6. Nie była pisana z myślą o tej przeglądarce i tam to po prostu nie zadziała jak powinno.

Pewnie i tak będę musiał napisać css-y pod ie6 ale na razie się tym nie zajmuję.
dr_bonzo
1. nie dziala wysylanie formularza logowania enterem (Opera 9, linux)
- poprawa -- nie widac (czyt: slobo widoczny) ze pojawia sie komunikat bledu
- ze wzgledow bezpieczenstwa nie podaje sie czy istnieje czy nie podany uzytkownik, tylko pisze sie "zle haslo lub nazwa uzytkownika"

2. linki (np. numer znalezionego zlecenia, Opcje koordynatora) sie sa podkreslone

3. co robi ten pomaranczowy pasek po lewej, nie klikne dopoki nie bede wiedzial co zepsuje (czyt: brakuje opisu)

4. funkcje ajaxowe -- dodaj jakas klepsydre, cos co mi pokaze ze jest wlasnie wykonywana jakas operacja w tle, bo na razie klikam, nic sie nie dzieje przez kilka sekund i pojawia sie to co mialo sie pojawic

5. http://zlecenie-fs.ovh.org/index/en/adm/main.html
Cytat
Nie istnieje plik klasy dla strony adm
Upewnij się że pliki są wgrane do odpowiedniego katalogu.
File not find: /sites/adm/adm.site.class.php
jarrod
Zmieniłem to z nazwą użytkownika. W zasadzie wprowadziłem to jak testowałem logowanie i ... zapomniałem o tym tongue.gif

Klepsydrę celowo usunąłęm ale chyba masz rację...

Co do opisów... hmmm. chyba dam na tym pasku gifa "menu"

Cytat(dr_bonzo @ 27.10.2006, 23:30:45 ) *

Napisałem że jest włączony debug. Normalnie w razie błędu przeszło by się do strony głównej.

Dzięki za ocenę.
Zastanowiłem się nad sugestiami i w zasadzie to sa zasadne.
Nie lubię podkreślonych linków ale jak użyłbym innego koloru to gorzej by to wyglądało a linki powinny się czymś wyróżnieć. Tak więc podkreślenie wróciło.

Heh. Włączyłem error_reporting(E_ALL) i posypały się notice ale już nie ma ani jednego smile.gif.
Jak uda mi się dorobić więcej komponentów to znów poproszę o ocenę.

Pozdrawiam
Ociu
Wprowadzony login/hasło nie jest prawidłowe dla test/test blinksmiley.gif
jarrod
Cytat(jarrod @ 27.10.2006, 22:04:52 ) *
Konto dezaktywuje zanim pójdę spać. Ale spokojnie. Przed 3 AM raczej nie uda mi się winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.