Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wizytówka grupy
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
fiszol
W zasadzie to nawet nie proszę o ocenę, bo ja kocham minimalizm i tym razem chyba przesadziłem, bliski jestem stwierdzenia że oceniać nie maa co - no ale do rzeczy

http://thescg.gamecenter.pl

zasadą jest to że na stronie ma być tylko minimalne streszczenie działalności grupy.

Teraz pytanie, jak zagospodarować jeszcze trochę przestrzeni, ale żeby nie waliło po oczach, kombinowałem na różne sposoby ale nie trafiłem w nic co by mnie zadowoliło
My4tic
Alternatywny styl dla IE przy tak prostym layout'cie? ;o Nie mam pojęcia czym ma być ta strona ale jak dotąd niczego tam nie ma. Zero treści, zero formy.
Lethys
kogo my tutaj mamy tongue.gif Fiszol powinnieneś umiescić coś na tej stronce bo naprawde puściutko. Myślę ze cała strona jest za wąska ale pewnie taki był twój cel. Moim zdaniem po otwarciu strony powinieneś odrazu pokazać newsy.
fiszol
Na niej ma być puściutko, tzn nie będzie na niej żadnej treści prócz składu grupy oraz informacji na temat aktualnych przedsięwzięć

Chociaż na chwilę obecną wydaje mi się że jest zbyt pusto, chyba dodam jakieś 3 malutkie buttoniki i będzie okej smile.gif

osobiście rzygam już stronami przeładowanymi grafiką , flashami, javascriptami, czas na odrobinę regresji;]
phpion
Tylko wez pod uwage, ze to co sie tobie podoba wcale nie musi sie podobac potencjalnym klientom. Dla wiekszosci z nich (dla tych, ktorzy za bardzo nie znaja sie na technologiach www) bardzo wazne jest pierwsze wrazenie po wejsciu na strone. A gdy wejda na twoja i zobacza pustke to wg mnie nie pomysl 'ooo, oni rzygaja już stronami przeładowanymi grafiką , flashami, javascriptami, czas na odrobinę regresji' tylko raczej 'sss, cieniarze skoro swojej wlasnej strony nie potrafia przygotowac'. Sam tego doswiadczylem na wlasnej skorze. Wyglad portfolio ma duze znaczenie!
fiszol
@up
to grupa nie komercyjna, wszystko ?smile.gif
Speedy
Da się zrobić stronę minimalistyczną, z małą ilością grafiki, która będzie naprawdę świetna od strony wizualnej, a tutaj niestety niestety nie ma się specjalnie czym zachwycać...
Poza tym ta "tabelka" jest na pewno na środku? Ja mam wrażenie jakby oscylowała pomiędzy lewą stroną, a środkiem... (mam rozdzielczość 1280x1024) Ponadto skoro ten prostokącik jest taki mały można go przesunąć nieco w dół, aby był mniej więcej na środku całej strony.
fiszol
Nie, nie jest na środku, w wolnym czasie postaram się jakoś rozwinąć design, chociaż będzie to stosunkowo trudne biorąc pod uwagę że treść strony ma być i będzie znikoma. Przesuwać raczej w dół nie ma sensu, bo w momencie kiedy newsów/projektów będzie kilka będą wyskakiwać poniżej dolnej krawędzi ekranu a stronnicowania nie przewidziałem
Athlan
fiszol: jakby Ci się przydało:

http://riddle.jogger.pl/2006/04/19/wszystk...trowaniu-w-css/
sazian
Moim zdaniem lepiej by to wyglądało jak byś całość wycentrował
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.