Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z moderacją?
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
nrm
mike_mech masz problem z moderacją? Bo jeżeli tak to daj znać a załatwię ci jakiś tutorial dla niepełnosprytnych.

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=53...mp;#entry324682

I co teraz, mamy zakładać kolejny wątek o Rapide bo tobie NIE CHCIAŁO się wyrzucić owych maili do kosza? (tak, zgadzam się - offtopic.gif są nie na temat, ale to nie powód do zamykania wątku!!!).

Rozumiem, że teraz będzie wątek nr 2, a potem znowu ktoś coś palnie to wątek nr #3 itd.
mike
Oj, częśc userów najwidoczniej ma problem doborem kanału komunikacji.
Piszesz tekst skierowany bezpośrednio do mnie a walisz go na forum publicznym.
Po co?
Masz coś mi do powiedzenia to napisz PW.
Nie życzę sobie prywatnych wycieczek w moim (jak i w niczyim innym) kierunku na którymkolwiek forum publicznym angrysmiley.gif

Cytat
Rozumiem, że teraz będzie wątek nr 2, a potem znowu ktoś coś palnie to wątek nr #3 itd.
Palnąć coś a przez prawie większość robiś OFFa to co innego.

A poza tym jak Ci się nie podoba mój sposób moderacji ... to musisz z tym żyć tongue.gif

Wspomniany wątek otwieram na prośbę ~Prph.
nrm
mike: jakbym chcial ci pisac cos prywatnie to pewnie (jak kiedys) bym to zrobil. a jako, ze pisanie do ciebie to jakas pomylka to napisalem na forum, chyba od tego jest dzial o forum. i przestan wszystko zamykac bo w kolko trzeba nowe tematy robic zamiast zakończyć sprawę w jednym. i to nie personalne bo mi zupełnie obojętne kto to zamknął - a zamknął bez sensu.

tak, teraz mozesz dorzucić jakiś obrazliwy tekst i zamknąć winksmiley.jpg

ps. musisz się nauczyć dyskutować zamiast wszystkim głos zabierać. nie sztuka kogoś zwyzywać i zamknąć mu mozliwość wypowiedzi.

ps2. brakuje wam na forum kosza.
mike
Ja zamknąłem.
A zrobiłem to dlatego że nie życzę sobie osobistych wycieczek na mój temat na forum publicznym.

Jeśli nie rozumiesz tego to nie jest moja wina.
Jeśli chcesz przedyskutować moją decyzję publicznie to nie mam nic przeciwko. Napisz: "stało sie tak czy tak, dotknęło mnie to, nie zgadzam się, etc" Ale jeśli zaczynasz zdanie w bepośrednim zwrocie do mnie i kierunek wypowiedzi jest do końca to wybacz ale wyobraź sobie nie mam najmniejszej ochoty dyskutować z Tobą na swój temat na forum publicznym. Nie do tego ono służy.
To nie jest czat. (właśnie dlatego zamknąłem wątek, o którego się zaczęło. Bo robiliście z forum czata)

Cytat
ps. musisz się nauczyć dyskutować zamiast wszystkim głos zabierać. nie sztuka kogoś zwyzywać i zamknąć mu mozliwość wypowiedzi.
Zaproponowałem inny kanał komunikacji. Jesli Ci on nie odpowiada to trudno.

P.S.
Specjalnie nie zamykam, bo PW wysłać pewnie nie potrafisz, no chyba, że z dziwnch powodów nie chcesz.

--update--
Ten post oraz poprzedni wydzielone z wątku "Do zamknięcia" i połączone w jeden.
Wątek z którego posty te zostały wcięte usuniety (zawierał tylko te posty)
ikioloak
@mike_mech tez za bardzo bierzesz to do siebie. Nikt przeciez nie obraza cie/wysmiewa/'obgaduje' tylko porusza problem twojego zachowania jako moderatora. I nie ma w tym nic zlego. Skoro jestes moderatorem, stales sie jednoczesnie czescia forum, a od tego jest ten dzial.
Dodatkowo, ty najpierw zamykasz temat, pozniej na prosbe Prph go otwierasz (slusznie z reszta) i jeszcze nie potrafisz przyznac sie do bledu, ze go zamykac nie powinienes.
cadavre
A'propo 'chata' to może akurat imho 3. osoby znają Rapida i dlatego tylko one się wypowiadają. Spokojnie! guitar.gif
ActivePlayer
ja się w zupełnosci zgadzam z mikiem. nie będziemy dyskutować na temat tego jakim jest moderatorem, jeśli ktoś ma jakieś obiekcje proszę te sprawy załatwiać na pw. Mike wg mnie ten temat powinien zostac zamknięty.
nrm
Cytat(mike_mech @ 15.01.2007, 21:26:24 ) *
Specjalnie nie zamykam, bo PW wysłać pewnie nie potrafisz, no chyba, że z dziwnch powodów nie chcesz.

no widzisz, i po co znowu ta twoja "chamówa"? Przecież napisałem, że _specjalnie_ nie pisałem na PW, to była sprawa ogólnoforumowa.

Reszta EOT bo mnie to zupełnie nie rusza czy mnie gnoisz cyz nie. Podwójnie zamknięcie było po prostu bez sensu i sprowokowało kolejne bezsensowne posty. i tyle.

@ikioloak: dzięki, że to zauważyłeś. myślałem, że znowu będę w mniejszosci.

EOT. ide obejrzeć Bones i Rome.
mike
Cytat(normanos @ 15.01.2007, 21:42:55 ) *
Przecież napisałem, że _specjalnie_ nie pisałem na PW, to była sprawa ogólnoforumowa.
W kontekście tego o co Cie prosiłem i co Ci powiedziałem mało mnie to interesuje z jakiego powodu nie wysłałeś mi prywatnej wiadomości. Nie robiąc tego straciłeś możliwość skontaktowania się ze mną.
W takiej sytuacji pisanie czegokolwiek na forum jest nieuzasadnione.

To forum służy do poruszania tematów związanych z forum a nie z decyzjami moderatorów.

~normanos chciałbym Ci powiedzieć raz jeszcze pewną rzecz, która do Ciebie z dziwnych przyczyn nie dociera.
Jeśli masz jakiekolwiek zastrzeżenia do decyzji, postępowania lub czegokolwiek związanego z którymkolwiek moderatorem to piszesz do niego prywatną wiadomość. Jest to jedyny kanał komunikacji do omówienia czegokolwiek. Publiczne roztrząsanie czegokolwiek to moim zdaniem przejaw gówniarstwa. Coś się stało to już lecisz gdziekolwiek z krzykiem i pretensjami. A to nie tędy droga.

Z tego właśnie powodu początkowo zamknąłem tenże wątek. A nie z zarzucanej mi chęci zamknięcia komukolwiek ust.
Nie poinformowałeś mnie w żaden sposób (dla Ciebie jedyny to właśnie prywatne wiadomość) o tym że wywołałeś na mój temat jakąkolwiek dyskusję.
A mnie równie dobrze mogło już nie być online dowolną ilość czasu. W tym czasie wątek mógłby nabrać dowolnych kształtów. A ja (powtarzam) nie życzę sobie tego i Twoim obowiązkiem jest uszanowanie mojej prośby.

Zamykam ten wątek.
Dyskusja nawet jeśli ma sens to nie jest to miejsce na jej prowadzenie.

P.S.
Cytat
Podwójnie zamknięcie było po prostu bez sensu i sprowokowało kolejne bezsensowne posty. i tyle.
Powód zamknięcia wątku nie koniecznie był dobry. Zresztą wycofałem się z tego a więcej napisze na PW użytkownikowi ~Prph.
Wszelkie późniejsze bezsensowne posty są spowodowane Twoim postępowaniem.
nospor
pozwole sobie cos napisac smile.gif

Cytat(normanos)
mike: jakbym chcial ci pisac cos prywatnie to pewnie (jak kiedys) bym to zrobil. a jako, ze pisanie do ciebie to jakas pomylka to napisalem na forum, chyba od tego jest dzial o forum.

A teraz kawalek z regulaminu http://forum.php.pl/rules.html#I.5 :
Cytat
W przypadku jakichkolwiek wątpliwości, można je wyrażać publicznie na forum OPINIE, bądź poprzez wysyłanie prywatnej wiadomości do moderatorów lub administratora. Zalecaną metoda jest ta druga.
Jeżeli ktoś nie zgadza się z decyzjami i działaniami podejmowanymi przez moderatorów lub administratora forum, powinien skontaktować się bezpośrednio z osobą, co do której poczynań ma zastrzeżenia.
Używanie forum OPINIE do rozstrzygania sporów między użytkownikami, traktować należy jako ostateczność.

Tak więc tutaj mike_mech miał rację i niepotrzebnie po nim "jechano" w tej kwestii.

Inna sprawa to zamknięcie topicu, spowodu którego ta "wojna". Topic tamten byl raportowany, iż trzej panowie czat sobie z topicu zrobili. Jednak w topicu brało udział więcej osób i chociazby z ich powodu topicu zamykac nie należało, a jedynie upomnieć "trójkę szczęśliwców", tudzież wpisać ich na czarną listę.

Podsumowując:
Moderator też człowiek, nie zawsze podejmuje właściwe decyzje. Jednak moderatorzy potrafią się przyznać do błędu. Wystarczy tylko spokojnie z nimi sprawe przedyskutować. Należy to robić prywatnie. Moderatorzy mają obowiązek odpowiadać na takie PW. Jesli ktoś uważa, ze tego obowiązku nie dopelniają:
Cytat
a jako, ze pisanie do ciebie to jakas pomylka to napisalem na forum
należy zglosic sprawe adminowi i opisać problem a nie szkalować publicznie bez zadnych dowodów/faktów.
Jakby od razu poszlo PW to nie bylo by sprawy i zbędnego zamieszania.

edit:
w swietle nowych faktow, ktore to zostaly wykasowane a dowiedzialem sie przed chwilą, mike_mech dostaje nagane za obrażanie użytkowników forum. Jeszcze jeden taki wybryk i trzeba bedzie sprawe zalatwic inaczej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.