Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [xhtml] hierarchia TAG'ów
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Kisiol_Ent
No szukam w googlach i niemoge znalesc :/
Niech mi ktos pomoze i da jakis link do hierarhi taguf!!! prosze!

chodzi o to jaki tag mozna w jakim tagu umieszacz :/
Vogel
pomógłbym odsyłając do dokumentacji W3C, ale jak czytam "taguf" to mi ręce opadają. nie jesteś zabawny. naprawdę. użyj googli i skieruj się na specyfikację w3c - tyle ci powiem.
mike
Elementy blokowe mogę znajdować się w elementach blokowych.
Elementy liniowe mogę znajdować się zarówno w elementach blokowych jak i liniowych.

Popraw tytuł, wcale nie jesteś cool, tylko robisz z siebie idiotę.

XHTML™ 1.0: Rozszerzalny hipertekstowy język znaczników (wydanie drugie) (polskie tłumaczenie) - masz wszystko jak na dloni.
Pogadamy jak przeczytasz.
Kisiol_Ent
Juz to trohe czytalem, ale nieznalazlem konkretnego drzewa, ale ok poczytam jak
przyjde ze szkoly.
Dzieki majk!

P.S. zlozylem skarge do moderatora jakiegos ze mi ktos usunal temat... a jednak on tlyko
zjechal na druga strone ://

Czemu niewidz enormalnie postow tylko widze 1wszy post a reszta jest tylko linkami?
Tzn zeby kazdy post przeczytac to musz ena jakis link klikac - tragedia! ale to nie ten dzial hyba:/

To wrzuce jeszcze jedno pytanie:

Jak w CSS ustawiam np border dla html to jest ramka... moge tez border dla body...
Jaki to ma sens? Jaki ma sens ustawianie body np na 80%? :/ dobra ide do szkoly bo
juz nic niekumam.
dr_bonzo
Cytat
Czemu niewidz enormalnie postow tylko widze 1wszy post a reszta jest tylko linkami?
Tzn zeby kazdy post przeczytac to musz ena jakis link klikac - tragedia! ale to nie ten dzial hyba:/

Opcje (po prawej u gory) > Tryb standardowy

I popraw "taguf" na "tagów" inaczej topik zostanie zamkniety
Kisiol_Ent
Niemoge znalesc w opcjach tego trybu standardowego :/
W moim profiulu patrzalem -> opcje forum i tam nic niema :/
kwiateusz
jak czytasz ten post to przewin strone do gory i pod przyciskiem nowy temat masz opcje
lopik
Coś widzę, że ciężko będziesz miał z tym HTML'em winksmiley.jpg

Poczytaj, bo bez czytania samo nie przyjdzie - tylko czytaj jeden temat / rozdział aż go zrozumiesz, inaczej nie przechodź do następnego. winksmiley.jpg

I popatrz co mi wyszło w Google: Kurs HTML smile.gif
Kisiol_Ent
Dzieki kwiateusz, sam niewiem jak ja to wczesniej klikłem ze sie zmienilo!

lopik:
Ja juz duzo kursow czytalem! Ale nigdzie nieznalazlem ladnego drzewa graficznego :/
Juz prawie skonczylem szkielet mojej super storny i bardzo sie ciesze! Wciagnal mnie ten xhtml i css snitch.gif
lopik
Cytat
Ja juz duzo kursow czytalem! Ale nigdzie nieznalazlem ladnego drzewa graficznego :/

Jeśli czytałeś ze zrozumieniem, to już powinieneś wiedzieć dość dobrze jak działa html.
Bo jak chcesz znać dobrze XHTML, to przydało by się troszkę (same podstawy) poczytać o XML smile.gif

W ogóle po co Ci takie drzewo ?
gekon
Nie ma jednego drzewa DOM dla wszystkich dokumentów HTML/XHTMLa. Dobrą praktyką (w XHTML wymogiem) jest aby nadrzędnym elementem był html, w nim powinny znajdować się wszystkie inne elementy, ale jego bezpośrednimi potomkami powinny być elementy head i body. W head: linki do stylów, skryptów i czego tam potrzeba. W body, jak już mike_mech Ci powiedział, elementy blokowe mogą zawierać zarówno elementy blokowe i liniowe, a te ostatnie tylko liniowe.
dr_bonzo
Cytat
I popraw "taguf" na "tagów" inaczej topik zostanie zamkniety

Wszystkich tagow i hiearchi

Cytat
Niech mi ktos pomoze i da jakis link do hierarhi taguf!!! prosze!

Zamykam i czekam na PW z poprawionym postem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.