Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szybkość wskaźnika myszy w WinXP
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
ArniPL
Witam,
Jest jakiś sposób (np. rejestr) żeby zwiększyć szybkość wskaźnika myszy w XP poza skalę w opcjach w panelu sterowania?
Kisiol_Ent
Ja bym nieryzykował wyjeżdzania poza skale :/ Niewiadomo co sie może stać z systemem.
strife
Znalazłem coś takiego, może to Ci pomoże. ( U mnie nie działało, ale może zacznie działać po restarcie systemu, ja nie mogłem tego zobaczyć chwilowo ).
ArniPL
@strife: Nie pomogło. Ale z tego co wyczytałem jest to ustawienie szybkości migania kursora tekstowego. Jednak znalazłem coś w rejestrze (HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Mouse/MouseSensitivity). Jak w panelu zmieniłem na połowę prędkości to ta wartość pokazywała 10, a jak zmieniłem na max to pokazywała 20. No więc zmieniłem na 30, zrestartowałem system. W rejestrze wartość pokazywała 30 a na skali w panelu prędkość była na połowie... Zmieniłem potem na max i MouseSensitivity wynosi znowu 20... Więc chyba dam sobie z tym spokój. Niech jest jak jest smile.gif
Kisiol_Ent
Zainstaluj sobie coś do myszy, jakieś rozszerzenie. Do niektórych myszek daja cdki z programikiem
i jakimiś bajerkami i tam jest przyspieszanie myszy.
Po stronie drivera chyba, wiec napewno zadziała.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.