Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Windows XP - reset przy starcie
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
tiraeth
Witam,

gdy próbuję uruchomić WinXP, ten się restartuje. Dzieje się to zarówno przy "Uruchom windows normalnie" (w okienku CHKDSK po anulowaniu/kontynuowaniu sprawdzania dysku następuje reset) jak i przy "Trybie awaryjnym".

Nie wiem co się stało ale nie chcę przeinstalowywać systemu (chyba, że będzie to konieczne, to niestety będę musiał).

Jeżeli ktoś wie co się mogło stać i jak to naprawić to proszę o pomoc sad.gif

http://support.microsoft.com/kb/307545/pl - wykonałem to, teraz system się uruchamia, ale przy uruchomieniu mam błąd lsass (nieprawidłowy parametr lub funkcja przekazana do pliku).

Chyba czeka mnie formacik tongue.gif
Wykrywacz
hmm kiedyś coś takiego też miałem, naprawiłem to używając płyty od windy i tzw. ratowania, gdzieś tam jadąc z kolejnym skanami i naprawami, (nie pamiętam niestety jak to się nazywało) naprawiłem i wszystko chodzi super.

Sorry za ogółowość ale robiłem to na małpę więc mogę ci tylko powiedzieć że użyłem opcji naprawa, i kolejno wpisywałem różne rzeczy które znalazłem w helpie
kszychu
Raz miałem taką sytuację. Nie chcę Cie straszyć, ale wtedy to był przegrzany procesor.Po wymianie tegoż było OK. Sprawdź jakimś livecd, czy na innych systemach zachowa się podobnie.
tiraeth
To napewno nie przegrzany procesor. Ten błąd pojawił mi się jak "niechcący" zresetowałem PCta przy ładowaniu Windowsa. Napewno przywaliło w rejestr.

Jeżeli chodzi o LiveCD to skoro działa mi Paragon LiveCD (linuxowy) to z procem wszystko ok tongue.gif

edit: Przegram potrzebne rzeczy z C i wrzucam płytkę z XP smile.gif TO jest właśnie urok Windowsów smile.gif Jak Ci się resetnie przy pracy na rejestrze to jest problem winksmiley.jpg
Turgon
Powiem, że ja resetował w różnych momentach i nie miałem problemów. Spróbuj najpierw go potraktować konsolą odzyskiwania.
Wykrywacz
Cytat
potraktować konsolą odzyskiwania.

Turgon jak byś się wczytał to może okazało by się że już ktoś o tym napisał.......
tiraeth
Teraz to już nie mam po co traktować smile.gif Czyściutki system właśnie mam :] Powoli doprowadzam go do poprzedniego stanu (czyt. instaluję oprogramowanie)
Turgon
@Wykrywacz: Nigdzie nie zauważyłem, ale czytałem pobieżnie.

Heh... Kolego polecałbym jakiegoś Linux'a tam nie ma takich problemów, ale nie nalegam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.