Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PhpBB Plus
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
dragossani
Ostatnio trafiłem na dosyć interesujący pakiet modyfikacji: http://phpbb2plus.phpbb2.de/. Może warto się nim zainteresować? Wydaje się, że łączy większość dobrych modów w jeden zestaw i jest stosunkowo "up-to-date". Co o nim myślicie?
pagolik
Mnie sie podoba ale czy to by bylo po Angielsku tak jak jest czy bylo by jakies spolszczenie questionmark.gif Bo wydaje mi sie ze po Angielsku to troche glupio jak na polska domene biggrin.gif Ja jestem na tak nie wiem jak wy ...
dragossani
Zdecydowanie wymaga spolszczenia, ale większość to standardowe phpBB które jest już spolszczone. Trzeba by tylko przetłumaczyć wszystkie mody.
Seth
Dobry pomysl... zwazywszy, ze glownego serwisu jeszcze nie ma taka mini strona mogla by sprawowowac funckje informacjyna.

Pogadam z innymi i potestowali bysmy to.
scanner
jestem na tak
Fo
ja rowniez jestem na tak, sam bede testowal jakos na dniach.. mam nadzieje ze wyjdzie do tego jakas oficjalna spolszczanka ... winksmiley.jpg
[Przemo]
"Cudze chwalicie, swojego nie znacie..."
Może To Wam sie bardziej spodoba? smile.gif
Moze pomyslicie ze jestem subiektywny i ze chce postawic swoj projekt w lepszym swietle, ale phpbb plus wg mnie jest dalece nieprofesjonalne, moglbym wymieniac wiele bledow ale mi sie nie chce, pierwszy z brzegu - nie da sie zrobic kopii zapasowej oryginalnym narzedziem w panelu admina bo autor owszem dodal dodatkowe tabele ale zeby je kopiowala kopia zapasowa to na to nie wpadl smile.gif
Ciekawi mnie jak sprawa bezpieczenstwa smile.gif Bo wiem ze wiele hackow ma dziury, u siebie staralem sie sie wylapac i poprawialem, w phpbb plus jak autor nie zrobil w/w rzeczy to tymbardziej nie połatal dziur winksmiley.jpg
DeyV
jedna trzeba przyznać - modyfikacje przema są dopracowane. Co prawda mnóstwo jest zupełnie nieprzydatnych jak na nasze werunki, ale większość z tych niepotrzebnych bajerów łatwo wyłączyćz poziomu panelu, więc nie stanowią problemu.
Przyznać mogę również, że jeśli tylko wyłączy się sporo tych elementów to forum nie chodzi nawet zbyt wolno, (orginalne czasy są niestety straszne) a jest o wiele bardziej funkcjonalne.
No i .... jest w pełni spolszczone. Chyba warto by było nad tym pomyśleć.

ps. Przemo - nie będzie problemu z przeniesieniem bazy z normalnej wersji forum, na zmodyfikowaną?

pps. Witamy na forum, Przemo - w końcu... (trafia tu coraz więcej śmietanki towarzyskiej polskiego php smile.gif )
.dragonfly
Jestem jak najbardziej za produktem Przema.
Przy standardowym kodowaniu IE i przy zaznaczonym napisie "automatyczny wybor" na stronie pojawiaja sie "krzaki" 8) (wszystko domyslnie)
scanner
Hmm.. na pierwszy rzut oka propozycja Przemo wygląda dośc ciekawie smile.gif
kurtz
Hej,

niestety http://przemo.org/phpBB2/test/ nie ma szans dzialac jesli mamy wylaczony JavaScript.

Pozdrawiam
[Przemo]
Co do kodowania - nie ma z tym zadnego problemu, nikt nigdy nie zglaszal zadnych problemow, zreszta w tej kwestii nic nie zmienialem, jest oryginalnie. Byc moze byl ustawiony jezyk angielski? Wtedy jest kodowanie iso-1 i nie ma polskich znakow
Co do javy zgadza sie, jest tam wlaczony mod ladowania strony ktory jest w javie. Dzieki za uwage, wylaczylem to w wersji testowej

Co do przeniesienia na oryginalne phpbb i bazy danych tez nie ma zadnego problemu, zrobilem odpowiedni skrypt ktory przerabia baze. Jest takze deinstalator ktory z kolei przywraca baze do oryginalnej

Dodatkowo jesli byscie sie zdecydowali, mozecie w pelni liczyc na moja pomoc jesli beda jakies problemy z dopasowaniem do wymagan tego forum.
spenalzo
A ja jestem na NIE - nie widze powodów, dla których warto by było umieszczać takie poprawki. Za to cenie sobie właśnie phpBB że jest bez bajerów.
DeyV
A ja nie mam wątpliwości że są przydatne.
Począwszy od takich drobiazgów, jak np. przejście od razu do strony na której są nowe posty lub np. bardziej dopracowany panel pisania postów poprzez poprawione oznaczanie postów przeczytanych, a kończąc na statystykach, a także znacznie większej konfigórowalności - wszystko to przemawia na plus dla wersji Przemo.
Przypominam też, że te rzeczy które mogą najbadziej odpychać, czyli np. miganie zaznaczanych wierszy, albo dodakowe mało przydatne butony w panelu edycyjnym bardzo łatwo wyłączyć.
Cudi
Mnie też zestaw modyfikacji przygotowany przez Przema bardzo sie podoba. Na początku byłem troche sceptyczny, bo jest tam wiele bajerów które nie posowałyby do tego forum, ale skoro jest bezproblemowa możliwość wyłączenia ich to jestem na tak smile.gif Tylko musimy jeszcze pamiętać że to co teraz jest na php.pl też ma wiele modyfikacji (wiele stworzonych przez użytkowników i wykorzystywanych tylko tu) i będzie troche pracy żeby to wszystko połączyć ze sobą smile.gif
rzseattle
Widze ze pomysl upadl. Hmm wlasie chodze po forum i ... panowie jakielkolwiek zmiany mile widziane, ogladam ten styl prawie od dwoch lat i czasami jest poprostu :? . Moze cos wkolorystyce, nieznacznie, subtelnie ale jednak cos.
wassago
to jest fakt, oczy od tego jasnego forum mi juz wysiadaja - przydal by sie jakis nowy skin dla forum, opcjonalny ma sie rozumiec, np. http://www.phpbb.com/styles/forum/index.php?style=71 (zmienic logo i gotow)
BzikOS
Cytat
to jest fakt, oczy od tego jasnego forum mi juz wysiadaja - przydal by sie jakis nowy skin dla forum, opcjonalny ma sie rozumiec, np. http://www.phpbb.com/styles/forum/index.php?style=71 (zmienic logo i gotow)

Kolorystyka mi się podoba, ale te ikonki sa koszmarne :?
wassago
@BzikOS to mozna ladnie pozmieniac i bedzie git
xenka
Wlasnie wczoraj rozmawialismy z Sethem o tym, ze przydaloby sie zmienic troszke skorke na forum. W przyszlym tygodniu sie tym zajmiemy.
DeyV
Tylko proszę Was - akcentów świątecznych już naprawdę wystarczy. winksmiley.jpg
Seth
Cytat
Tylko proszę Was - akcentów świątecznych już naprawdę wystarczy. winksmiley.jpg

Ehhh xenka czyli pomysl ze zrobieniem forum w ksztalcie choinki odpada sad.gif
xenka
Cytat
Ehhh xenka czyli pomysl ze zrobieniem forum w ksztalcie choinki odpada :(

No kurde, a ja juz zaczelam robic ikonki w ksztalcie bombek, mrugajace swiatelka do loga... buu ;)
rzseattle
Cytat
Wlasnie wczoraj rozmawialismy z Sethem o tym, ze przydaloby sie zmienic troszke skorke na forum. W przyszlym tygodniu sie tym zajmiemy.

uff poprosze o bardzo spokojne kolory...
wassago
i ciemne - bo galy mi kiedys wyjda:>
Bakus
Cytat
bardziej dopracowany panel pisania postów

Zgadzam sie - przydało by się to zmienić (chociaż powiększyć okienko do pisania postów)

Co do kolorystyki... moje propozycje to:
http://www.phpbb.com/styles/forum/index.php?style=86 - menu na górze mi się podoba...
http://www.phpbb.com/styles/forum/index.php?style=88 - menu + kolorystyka (niewiem jak się prezentuje na mniejszych roździelczościach, ale na 1024x768 i 1600x1200 jest ok) Podoba mi się kolorystyka, a nie obrazki - te są nie najlepsze...
http://www.phpbb.com/styles/forum/index.php?style=94 - a to już nie do końca propozycja... ale to tak apropos świąt... winksmiley.jpg
scanner
tak tylko zmotywowany opinią spenalzo, chciałbym Wam pokazac forum by Przemo z nałożona skórką "zoneSilver" i lekko skonfigurowane dla moich potrzeb: http://www.scanner.eu.org

P.S. wiem, że Xenia robi layout, ale layout jedno a mody to drugie..
P.S. to nie jest reklama. Reklamy mi nie trzeba.
DeyV
No i to mi sie podoba, a teraz - przy wyłączonym IRC'u taki np. ShoutBox byłby świetny.
Skin też niezły, może tylko butoniki troszkę nieczytelne (no i nasz top jest nie do pobicia;) ) lae bardzo mi sie podoba.
Gdyby tylko wyłaczyć te migające dodatki i bajerki w stylu paska postępu w ładowaniu - można by od ręki uruchamiać to u nas.
spenalzo
Ja gdy na poczatku zoabczyłyme moda by Przemo, to mnie odrzuciło - pełno bajerków i pierdół, ale tutaj widze, ze jednak to bardzo fajny mod, o ile powyłącza sie odpowiednie bajery..
scanner
Wyłaczyłem "Loading..." - lekko nie pasował do themes'a.
Nie dotarłem do opcji wyłączających podświetlanie komórek, ale u mnie akurat mi to nie przeszkadza.
jedyne czego nie umiem skonfigurować (przegapiam opcję?) to podgląd wątku przy pisaniu odpowiedzi.
Chewolf
Żeby takie coś było w IPB , a może jest ale chyba nie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.