phpion
21.04.2007, 17:43:27
Hej!
Mam 2 pytanka odnośnie EasyEclipse for LAMP:
1) Gdzie w opcjach ustawić aby edytor zawsze wyświetlał numery linii? Szukałem po wszystkich zakładkach i nic takiego nie namierzyłem. Aktualnie przy każdym nowootwieranym pliku naciskam prawy knefel myszki i wybieram 'Show line numbers' ale chciałbym aby numery te były stale widoczne
2) Gdy do projektu dodam np. SMARTY to w raportach mam kilka waringów. Nie chciałbym ingerować w kod - wystarczyłaby mi jedynie możliwość 'wyciszenia' tych ostrzeżeń tj. żeby edytor ich więcej nie pokazywał. Czy jest taka opcja?
pion
NuLL
23.04.2007, 08:34:49
1. General -> Editors -> Text Editors -> Show line numbers
2. Z tego co wiem nie ma mozliwosci wylaczenia poszukiwania bledow dla danego node'a projektu.
phpion
24.04.2007, 18:16:17
Dzięki za odpowiedź ale:
1. Mam tą opcję zaznaczoną :/ i nadal nie pokazuje numerów linii
2. Troszkę kupka...
athabus
29.04.2007, 16:00:29
Nie wiem czy da się wyłączyć, ale można to ugryźć z drugiej strony - tj wybrać elementy, dla których mają być pokazywane warningi.
Robi się to tak:
W okienku, w którym wyświetlają się warny itp skrajnie po prawej stronei jest taka mała, ikonka ze strzałkami (żółte i niebieskie strzałki). Klikasz w nią i tam możesz wybrać dla plików mają być pokazywane warny.
Ja najczęściej tworzę sobie working set, do którego włanczam wszystkie pliki, które edtuje w danym projekcie i dla tego working seta wybieram sobie raportowanie o błędach dzięki temu mam pokazane phpExploratorze tylko pliki na których pracuję i dla nich tylko warny.
BTW Jeśli ktoś nie wie jak stworzyc working set pokazujący dane pliki to trzeba w Php Explorer (to okienko gdzie są się projekty, pliki itd) trzeba kliknąć na tą strzałkę w dół w prawym górnym narożniku i z rozwiniętego menu wybrać Select Working Set -> w okienku wskazać, które pliki mają być widoczne i zatwierdzić - Bradzo fajna sprawa gdy ma się wiele projektów - ogranicza to bałagan