Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd z kopiowaniem płyty
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
henio
Gdy kopiuję płytę wyskakuje mi taki błąd:
Unrecoverable read error at LBA 0

Pierwszy raz mi się tak zrobiło. Płyta nie jest porysowana, dane są na niej, bo wielkokrotnie sprawdzałem. Próbowałem ją skopiować za pomocą Nero jak również Alcoholu 120% i za każdym razem był identyczny błąd. Pytam więc co zrobić, aby tą płytę skopiować.
sagittariuspl
błąd odczytu pierwszego klastra (chyba dobra nazwa). może przegrywasz płytę zabezpieczoną? użyj clone lub pomijaj błędne odczyty
Sokal
Google zamknęli? O.o
Ja wpisałem Unrecoverable read error at LBA 0 i mi się duuużo linków pokazało winksmiley.jpg
henio
Cytat(sagittariuspl @ 20.05.2007, 10:41:16 ) *
błąd odczytu pierwszego klastra (chyba dobra nazwa). może przegrywasz płytę zabezpieczoną? użyj clone lub pomijaj błędne odczyty

Zainstalowałem tego clone'a ,ale on kopiuje tylko pierwszy plik VOB (trzeba kupic pełną wersje aby oba pliki kopiował).

Co mam zrobić?
sagittariuspl
kup oryginalny film albo idź do kina ;] płyta jest zabezpioczona przed takimi jak ty - a ja nie będę się narażał na sankcje karne ;]
strife
Cytat(sagittariuspl @ 20.05.2007, 16:18:47 ) *
kup oryginalny film albo idź do kina ;] płyta jest zabezpioczona przed takimi jak ty - a ja nie będę się narażał na sankcje karne ;]

A skąd wiesz, że on nie ma orginalnego filmu ? To już nie można wykonać kopii zapasowej, od kiedy ?

Ja jeśli chce coś przegrać to robię to Nero, dostałem razem z nagrywarką dvd i jak narazie nie miałem problemów. Może zobacz tym programem winksmiley.jpg

Pozdrawiam.
Cienki1980
Możesz skorzystać z takiego zestawu oprogramowania:
AnyDVD
DVDDecrypter
Na stronie z tymi programami jest wiele innych jak i różne opisy.
henio
Cytat(sagittariuspl @ 20.05.2007, 14:18:47 ) *

Chodziło mi o mecz zgrany przez karte TV na kompa a potem na płytkę, bo chciałem kumlowi dać
sagittariuspl
gdzie Ci ludzie zagubuli umiejętność komunikacji...

masz źle nagraną płytę, lub została uszkodzona. najlepiej odpal clone (ale alkohol też powienien dać radę) i nie zapomnij włączyć pomijania uszkodzonych sektorów. stracisz kilka pierwszych klatek, ale płytę skopiujesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.