Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Downgrade Vista --> XP
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Klaudek
Witam,

Posiadam nowego laptoka z Vistą Business. Interesuje mnie Downgrade z tego OS do XP PL.
Ciekaw jestem czy ktoś z Was ma już w tym jakieś doświadczenie i mógłby się podzielić wrażeniami.
Oczywiście pogooglowałem już trochę na ten temat, ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu, po zbootowaniu laptoka z płytki XP system nie wykrywa żadnych dysków twardych ... :-)
sztosz
A masz sterowniki do SATA? (Bo najprawdopodobniej taki dysk posiadasz) Jeżeli tak, to wsadź je do stacji dyskietek (tak, to jest żart winksmiley.jpg ) albo zintegruj je z płytą instalacyjną. Albo programem nLite, jeżeli potrafisz czytać komunikaty ze zrozumieniem ( winksmiley.jpg ) i masz większe doświadczenie z komputerami. Albo googluj o integracji sterowników SATA z płytą instalacyjną.
Klaudek
Ja zrobiłem tak (faktycznie dysk SATA), zajrzałem do BIOSu, zmieniłem dysk SATA na Compatible i instalka puściła smile.gif
Krótko, zwięźle i na temat :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.