Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wordem - przybornik formatów
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
dzesi
Witam was mam otóż problem dziś musiałem stworzyć formularz i dodałem sobie pola opcja i pole wyboru z widok/pasek narzędzi /przybornik formatów wszystko pięknie ale po ustawieniu i napisaniu dokumentu robie przełącz projektowanie formularzy na tryb normalny smile.gif , tzn nic już nie mogę zmieniać we właściwościach [ dla tych co nie wiedzą]
zamykam i odplam na nowo, a tu np jak klikam na jakaś opcje ub pole to automatycznie pokazuje mi sie pole opcji , i właśnie nie wiem jak to wyłączyć ? czy ktoś może mi pomoc sprawa jest pilna bym chciał zęby normalnie było zaznaczać pola itd , a i jeśli ktoś może mi powiedzieć dlaczego tak sie dzieje ?
a dla pokazania plik http://dzesi.cal.pl/test/test.doc
sztosz
Nie wiem jak u ciebie, ale standardowo (dzięki bogu) M$ Word ma wyłączoną obsługę Makr i ActiveX. I musisz ją włączyć dla danego dokumentu, dopiero potem, zamiast edytować, można "kliknąć" button w twoim przykładowym pliku. U mnie w M$ Word 2007 pojawia się pasek tuż pod "wstęgą menu" gdzie mogę włączyć makra i ActiveX dla danego dokumentu. Nie wiem jaką wersję programu ty posiadasz, więc nie wiem jak to u Ciebie wygląda.
dzesi
To to tez zauwazłylem wyłaczylem makre ale dla całego worda i działa , ale nikt z klientów niebedzie zmieniał w ustawieniach worda ustawien makra z wysokiego na niski smile.gif Pośiadam word 2003 SE
i szukałem opcji i jakoś nic niemoge znaleść nic na oficjalnej witrynie office i google przelciałem i nic jak bys mogł to napisz mi jak to wyłaczyc w dokumencie
sztosz
Wyłączyć? Ja to musiałem Włączyć. A jak to wygląda w 2003 nie wiem, bo nie będę miał dostępu do tej wersji przez jakieś dwa tygodnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.