Witam, pisze sobie aplikację w php która pomniejsza zdjęcia do odpowiednich rozdzielczości na komórkę i wysyła przez usb lub bluetooth.

Skończone mam:
- Zmiana rozdzielczości (podaje nazwę pliku - jak nie podam to wyciągnie z linku, a jeśli w linku niema (użyte gd) to funkcja rand() nadaje nazwę), link, wybieram rozdzielczość)
- Pokazywanie i wybieranie użytkowników windows
- Pokazywanie urządzeń bluetooth (zainstalowanych - według wybranego użytkownika windows)
- Wykrywanie ostatniego dysku (narazie tylko nokia 5300)

I czy mógł by mi ktoś powiedzieć jak system windows wyjonuje skróty z wyślij do (jaką zmienną dodaje do wywołanego skrótu że odrazu bluetooth wysyła określony plik)?

Cytat
"C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_explorer.exe" -BD_ADDR=00:1a:89:73:a4:86 -BD_NAME=Nokia0x205300 -DEV_CLASS=00262746

przykład:
Cytat
"C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_explorer.exe" -BD_ADDR=00:1a:89:73:a4:86 -BD_NAME=Nokia0x205300 -DEV_CLASS=00262746 -plik=c:\wyslij\plik.mp3

Proszę o pomoc.
ODP na pytanie ,,Po co ci to?": Chcę zautomatyzować wysyłanie plików na komórkę, jak coś się nieda z poziomu php, to z cmd.exe z pod php :]
ODP na pytanie ,,Udostępnisz to?": Tak za darmo, tutaj na forum jak skończę.
ODP na pytanie ,,Bezpieczne to?": Tak, każdy kto ma inne ip od 127.0.0.1 niema dostępu.

@edit
W opcjach folderu->typy plików znalazłem coś takiego ale raczej to nie to, ale jak to jest to, to jak tego użyć?
Kod
%1

@edit
Sam rozwiązałem problem smile.gif
Cytat
"C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_explorer.exe" -BD_ADDR=00:1a:89:73:a4:86 -BD_NAME=Nokia0x205300 -DEV_CLASS=00262746 c:\wyslij\plik.mp3

@edit
Mam problem.
Kod
     //if(exec("program -command C:\\Documents and Settings\\' .$winusr. '\\SendTo\\Interfejs Bluetooth\\' .$komorka. '.lnk"))
     if(exec('C:\\nokiawallperer\\' .$komorka. '.lnk ' .$thumb_path. ''))
     echo '<br>Żądanie wysłania przez bluetooth pomyślnie wysłane...';
     else
     echo '<br>Żądanie bluetooth nie może zostać przyjęte!';

Kod nie chce się wykonać poprawnie (błąd po stronie konsoli windows - cmd.exe)..

@edit
Wysyłanie przez bluetooth działa ;D

Dziękuję, Babcia@Stefa