Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Chwilowe zawisy EasyEclipse for Lamp
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
phpion
Hejka,
powoli zaczyna mnie to irytować więc postanowiłem napisać na forum, może da się temu jakoś zaradzić.
Otóż mam najnowszy (ściągnięty ze strony) EasyEclipse for Lamp. Jako system operacyjny używam openSuse 10.2. Często zdarza mi się (praktycznie zawsze), że przy pierwszym otwieraniu plików *.css oraz *.yml następuje ok. minutowy zwis Eclipse. Program kompletnie nie reaguje po czym normalnie ładuje plik. Dzieje się tak tylko przy pierwszym otwarciu takowego pliku przy każdym uruchomieniu Eclipse; następne z podobnymi rozszerzeniami ładują się bez problemu. Macie może podobny problem? Jeśli tak to czy udało się go jakoś rozwiązać? Nie sądzę aby problemem była mała moc sprzętu (PM 2,23GHz + 1GB RAM)...
Pozdrawiam: pion
Jabol
Jaka wersja Javy? Wiem, że na Win z serii NT wersja 6u2 ma problem z javax.swing.JFileChooser. Nie wiem czy na Linuxie też coś z tym kombinowali, ale kto wie. Poszukaj... Ogólnie jeżeli masz 6u2 to zrób downgrade do 6u1 aż do wydania poprawek. Eclipse powinien zresztą chodzić nawet na 1.4.2. Swoją drogą jaka to Java? Bo błąd jest w sunowskiej. Możesz spróbować IBM'ową albo Blackdown, na obu Eclipse działa bez zarzutu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.