Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: router sieci bezprzewodowej
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
skowron-line
Witam.
Na wstepie przyznam sie bez bicia ze kompletnie sie nie znam na sieciach i konfiguracjach routerow.
Mam takie pytanie, bede musial skonfigurowac router linksys-a na karty PCMCIA, i moje pytanie brzmi czy jak wlorze do niego karte to on sam sobie wszystko poustawia i wystarczy jak w kompie sobie wynajde siec i sie do niej podlacze??
Czy bede tam potrzebne jakies ustawienia dodatkowe.

edit. Nie mam zadnej instrukcji
edit. Wszedlem na strone producenta i znalazlem opis w ktorym jest
Cytat
What You Need:
This portable network solution is quick and easy to setup, with little or no IT support required. Simply plug-in and go!

wiec chyba to jest odpowiedz na moje pytanie
NuLL
Ale co ty chcesz skonfigurowac ? Routerow w formacie karty PCMCIA nie ma winksmiley.jpg
acztery
hm ja swój ustawiam przez przegladarke www. wpisz 192.168.1.1 przewaznie taki to adres.

tam ustawiamy czy siec ma byc zabezpieczona kluczem. potem juz wszystkie komputery ktory maja karte bezprzewodowa wyszukaja sobie dane polaczenie i polaczoą.

Aha nie wiem jaki masz model ale u mnie jest tak ze aby co kolwiek ustawic trzeba najpier podłączyć routher z komputerm przez kabel zwyłky i łączymy przez LAN. ( ale to tylko za 1 razem )
Ludvik
Cytat
Aha nie wiem jaki masz model ale u mnie jest tak ze aby co kolwiek ustawic trzeba najpier podłączyć routher z komputerm przez kabel zwyłky i łączymy przez LAN. ( ale to tylko za 1 razem )

Nie wszystkie Linksysy tak się konfiguruje, na szczęście winksmiley.jpg

Karty PCMCIA musisz skonfigurować, żeby je komp łapał. Router to zupełnie inna sprawa. Domyślnie Linksysy uruchamiają się pod IP 192.168.1.1, SSID to linksys, a logpass admina to chyba admin:admin. Do panelu admina przez HTTP. Uważaj na szyfrowanie, bo windows lubi robić psikusy. U mnie z początku nie miałem nawet dostępu do konfiguracji sieci bezprzewodowej...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.