Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupno laptopa
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
dzesi
Witam planuje zakup nowego laptopa , mam problem jaki wybrać:)

Czego oczekuję:
dużej mocy obliczeniowej min 1,8 ghz core duo
dużo pamięci
wifi i ethernet
czytniki kart pamięci ( SD, MMC itd )
ekran 17"
solidne wykonanie
cena do 5000zł max 5500zł
jakaś w miarę sensowna karta graficzna
min. 4xUSB
może być kamerka itd
niekoniecznie duży dysk twardy ( 80GB myślę, że starczy, ew 300 )
nagrywarka DVD
system operacyjny vista ->premium albo ultimate
Mam na oku
to
http://www.komputronik.pl/Note[...]2GB_250GB_VHP_/pelny,id,43738/
trochę nie przekonuje mnie ta karta grafiki kiedyś były modele z kartami GeForce ale już ich nie ma albo są a ja nie widzę
Rolling Eyes
albo
http://www.komputronik.pl/Note[...]x9420__RH450EA/pelny,id,36821/
ale za ta kasę szału nie robi to toshiba ta wyżej jest lepsza, choć obstawiam cały czas za toshibą
bo do hp aż takiego przekonania nie mam[słyszałem ze sie psuja są mało kompatybilne z linuxem /unixem i ze obudowa jest mniej wytrzymał na zarysowania itd ], ale liczę na was może podsuniecie jakieś linki do jakiegoś innego sprzętu.A na Macka nie chce mi sie tyle kasy zbierać .
Sokal
Jest już taki temat...
Szukajka nie gryzie ;]
dzesi
Ale ja nie chce czytać jakiś tematów na temat innych laptopów ja chce konkretnie pod moje wymagania te które podałem .Chce sie dowiedzieć co inni myślą na ten temat , wysłuchać ich rad.
NuLL
I co myslisz ze kazdy bedzie przeszukiwal sklepy internetowe pod wzgledem twoich wymagan bo Tobie nie chce sie poczytac i poszukac ?
dzesi
Cytat(NuLL @ 12.08.2007, 23:49:48 ) *
I co myslisz ze kazdy bedzie przeszukiwal sklepy internetowe pod wzgledem twoich wymagan bo Tobie nie chce sie poczytac i poszukac ?

Oj widać że na tym forum to od pisania ciągle w php w głowach wam szumi.
Przejżałem sklepy, czytałem na temat laptopów , ale to nie wystarczy .Chce sie dowiedzieć od ludzi którzy maja laptopy tych firm jakie sa plusy i minusy za taka kwotę nie chce kupić szajsu
phpion
Cytat(dzesi @ 12.08.2007, 22:37:54 ) *
do hp aż takiego przekonania nie mam[słyszałem ze sie psuja są mało kompatybilne z linuxem /unixem i ze obudowa jest mniej wytrzymał na zarysowania itd ]

Kupa prawda! Sam mam HP 510 (a więc stary model) i działa bez problemu! Obudowa i zarysowania? - nie mam ani jednego (ale to w sumie zależy od tego jak się z lapkiem obchodzisz...). Linux? Przy openSuse 10.2 bezpośrednio po instalacji wyniknęły 2 problemy: 1 to zła rozdzielczość (kilka chwil i poprawione), 2 to niedzialający touchpad (problem nierozwiązany ale jest to problem wielu fuzji laptop+linux).
Jak dla mnie tylko HP!
guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.