Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SHELL jak to z tym jest?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
mazc
witam,

nie znam sie na tym wiec mam nastepujace pytanie...

mam skrypt/bot[php] do gry www ktory chce zeby dzialal gdy mam kompa wylaczonego...
mysle ze skrypt nie jest obciazajacy serwer.. autorefresh ustawiony co godzine, wykonanie paru warunkow

dzis szukalem darmowych shellow.. co prawda jeszcze nie potrafie sie tym sprawnie obslugiwac aaevil.gif ale sie naucze tongue.gif

1.
niektore z tych ktore znalazlem nie maja obslugi php (przynajmniej nic nie pisalo), czy moglbym w takim wypadku wrzucic np. plik z iframe a w srodku skrypt ktory bedzie hostowany na www?

2.
jezeli juz znajdzie sie shell z obsluga php to musze miec ftp, racja? bo chyba innej mozliwosci wrzucenia tego nie ma? :S

3.
na forum ktos polecal www.brist.pl czy ten Shell Starter spelni moje wymagania tongue.gif ?

z gory dzieki za odpowiedzi
barat
Jeśli co godzinę kilka warunków, to nie wiem czy nie wystarczyłby serwer z obsługą CRON'a ... chyba nawet darmowe da się znaleźć (i zapewne łatwiej niż darmowe Shell'e)...
Niestety nie wiem, czy CRON może odpalać skrypty które potem robią coś na innym serwerze, ale jesli Twój bot opiera się na zwykłych POST'ach i GET'ach to chyba nie powinno być problemu.
Wtedy w CRON'ie ustawiasz by co godzine odpalał skrypt i po sprawie ...
dr_bonzo
2. nie musisz miec ftp'a, jak masz shella to laczysz sie przez SSH, wiec uzyj SCP (np. winscp) do kopiowania plikow
mazc
Cytat(barat @ 19.08.2007, 11:03:40 ) *
Jeśli co godzinę kilka warunków, to nie wiem czy nie wystarczyłby serwer z obsługą CRON'a ... chyba nawet darmowe da się znaleźć (i zapewne łatwiej niż darmowe Shell'e)...
Niestety nie wiem, czy CRON może odpalać skrypty które potem robią coś na innym serwerze, ale jesli Twój bot opiera się na zwykłych POST'ach i GET'ach to chyba nie powinno być problemu.
Wtedy w CRON'ie ustawiasz by co godzine odpalał skrypt i po sprawie ...

tzn ja chcialem zastosowac...
<meta http-equiv="Refresh" content="3600">

poprostu potrzebuje aby caly skrypt byl odpalony 24/7, tak jakbym zosawil w domu wlaczony komp i odpalona strone w przegladarce...

i kolejne pytanie

a na shellu na jakiej zasadzie bylby odpalony plik .php? jako proces ?

dzieki za wszystkie odpowiedzi!
NuLL
Poszukaj moze lepiej o webcronie a nie o shellu tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.