Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: http://www.ebooks.net.pl/
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
haponiuk
Witam,
proszę o ocenę http://www.ebooks.net.pl/ (joomla)
chodzi mi konkretnie o funkcjonowanie oraz szatę graficzną
Kildyt
Joomla jejciu i co mam oceniać? Czyjś kod? A jak jest to joomla to ciekawe gdzie jest stopka?

Hmm, cms-y są dobre dla mięczaków. Nie obraźcie się ale ja to tak postrzegam. Jeśli ktoś chce stworzyć dobry vortal to musi napisać swój własny cms, a chociaż by dla satysfakcji i znajomości tego co się na pisało.
ckrzysiek
Nie uważam, aby użycie "wolnego" CMS było błędem. W Niemczech wiele stron na nich śmiga. Jeśli są gotowe, sprawdzające się narzędzia nie trzeba nadkładać roboty, która kosztuje. Nie każdy ma czas lub umiejętności aby stworzyć CMS, a początkujący (również ja) może zrobić dużo błędów, co rzutowałoby na bezpieczeństwo.

Prawdąk jest jedna, że wolne oprogramowanie dla sklepu ani nie wygląda profesjonalnie, ani nie jest bezpieczne.

Jeśli chodzi o moje osobiste odczucia, to ten biały tekst na pomarańczowym tle jest nieczytelny. Mędzy wzrok i zniechęca do czytania.

Koszyk, ładnie położony, od razu informuje, że jestem na stronie sklepu.

W menu zastosowałbym większy kontrast dla obecnej i podświetlonej pozycji, a mniejszy dla nieaktywnej.

Skoro pozostałe elementy nagłówka mają zaokrąglone rogi, zachowałbym konsekwencję w tle logo. Samo logo proponuję powiększyć, napisy pod nim (przynajmniej "publikacje elektroniczne") można pomniejszyć i zmienić czcionkę na bardziej czytelną.

W kategoriach nadałbym liście produktów dwa kolory tła na przemian, kolejnym pozycjom z wylistowania. Jak pamiętam w Joomli wystarczy dodać odpowiednią pozycję w CSS. Uniknąłbyś zlewania się dwóch ofert.

Zwiększyłbym marginesy od krawędzi bloku dla tekstu, aby nikt nie czół się przytłoczony, za to czół się pewniej.

Zasługuję na linka w stopce?!? tongue.gif
chiken
po wejsciu na strone odrazu prosi o haslo i login, wiec nic nie da sie zobaczyc
tiraeth
Cytat
Hmm, cms-y są dobre dla mięczaków. Nie obraźcie się ale ja to tak postrzegam. Jeśli ktoś chce stworzyć dobry vortal to musi napisać swój własny cms, a chociaż by dla satysfakcji i znajomości tego co się na pisało.

Chyba nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, jak bardzo się mylisz.

@haponiuk: Jaki jest login i hasło, bo nawet się nie można dostać? Po co to zabezpieczenie .htpasswd?
envp
On rano jeszcze udostepnial, widocznie sie zrazil i haslo zalozyl...
Daimos
ja nawet nie ogladam tego
usunales stopke joomli, tak dziekujesz za to ze zaoszczedzili Ci kupe roboty?
tiraeth
O! Już działa...

Mamy oceniać szatę graficzną? Ten szablon mamy ocenić?

Szczyt szczytów... prosząc o ocenę "szaty graficznej" darmowego templatka dla Joomli...
yasiek
Tu nie oceną a drobną reklamą serwisu zalatuje. Joomla, w dodatku darmowy layout - nic dodać, nic ująć...
intol
Strasznie to wszystko nieczytelne. Nie lubię takiego natłoku informacji.
Kisiol_Ent
A ja to w ogóle nie lubię czytać książek, zwłaszcza elektronicznych!

--------------------------
a sądząc po błędach powinieneś zacząć
proponowałbym słownik ortograficzny na początek.
ps. a tak przy okazji .. nie nabijaj postów
~Cienki1980
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.