kicaj
7.09.2007, 09:31:05
Prosta, ale ciekawe porownanie.
Niwygodnie oglada sie na rozdzielczosci 1024/768 i mniejszych, moze sam link do flash-a wystarczy?
sztosz
7.09.2007, 12:15:40
Tak naprawdę niewiele pokazuje. Przydał by się do tego jakiś komentarz. Ale idea bardzo fajna.
Moim zdaniem to pokazuje, że w dziedzinie edycji i uruchamiania kodu PHP obie platformy udostępniają podobną funkcjonalność. Za to różni się trochę interfejs - a zatem jak ktoś się przyzwyczai do jednego to będzie optował za tym, jako "lepszym".
Z tym że Eclipse to platforma do pisania we wszystkich językach, a Zend to chyba tylko PHP?
phpion
7.09.2007, 16:03:51
Bardzo ciekawa prezentacja, jednak nieco uboga. Co nie zmienia faktu, że oglądalo się bardzo sympatycznie.
@I0co: nie zapominaj, że Eclipse jest darmowe, czego o Zendzie nie można powiedzieć
No to tym bardziej jak dla mnie odpada jako środowisko programistyczne - bo by musiało mieć coś ewidentnie lepszego od darmowych tooli, żeby było je warto kupić.
Eclipse - to moja platforma. Dlaczego? Bo nie edytuję tylko PHP, mam tam też edytor HTML, CSS, JavaScript-u. Całą platformę do programowania w Javie. Browser SVN, eksplorer bazy danych, integrację z Tomcatem, narzędzie do synchronizacji plików, diff-a, browser logów itd. A jak czegoś nie mam to szukam pluginu, instaluję go i już mam. Wszystkie narzędzia jakich używam w jednej platformie, po co mam odpalać sobie 5 aplikacji z różnym interfejsem, żeby móc efektywnie działać? Wystarczy mi Eclipse.
No i jeszcze - czasem zdarzy mi się coś zrobić koniecznie pod Windowsem - więc po prostu odpalam Eclipse pod Windowsem i na dzień dobry mam zainstalowane wszystkie toole.