Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z laptopem - zablokowane klawisze
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
athabus
Witam,

laptop mojej dziewczyny zachowuje się trochę dziwnie. Co jakiś czas zaczynają wyskakiwać pod Windowsem różnego rodzaju okienka wyszukiwania - tj. w zależności od uruchomionego programu np. szukaj w firefox czy przeszukiwanie dokumentu w Wordzie itp. Ogólnie więc dzieje się tak jakby ktoś wciskał na klawiaturze ctrl+f.

Sprawa nie jest jednak winą systemu bo podczas uruchamiania komputera czasami pojawia się pikanie takie jakby ktoś wcisnął klawisz na klawiaturze i nie puszczał. Podobnie jest po uruchomieniu linuxa z LiveCd.

Ogólnie nie za bardzo wiem gdzie szukać przyczyny. Dodatkowo sprawę komplikuje fakt, że usterka pojawia się raz na jakiś czas - raz częściej raz rzadziej. Znając moje szczęście po oddaniu kompa do serwisu wróci z adnotacją "opisywanej usterki nie stwierdzono" - komp potrafi chodzić długie dni bez problemu, a po jakimś czasie mieć kilka dni "na nie".

Macie może jakieś pomysły co może powodować takie objawy? Dodam że laptop to Toschiba Satelite Pro - model w miarę współczesny z procesorem Pentium M - dokładnie nie pamiętam jaki to model.

Będę wdzięczny za każdą sugestię.
Jabol
Wygląda jakby się jakiś przycisk "włączył". Może jakiś kurz gdzieś robi za przewodnik, i z punku widzenia komputera klawisz jest wciśnięty. Jeżeli jest na gwarancji to oddaj do naprawy. Jeżeli nie spróbuj wyczyścić klawiature, choć nie wiem czy w laptopach to takie łatwe...
athabus
Ale pytanie czy to coś da... Tutaj są tak jakby dwa klawisze zablokowane ctrl+f a to chyba mało prawdopodobne żeby się dwa klawisze na raz blokowały
Jabol
A jednak symptomy na to wskazują. Poza tym ctrl to tylko modyfikuje sygnał innego klawisza, sam w sobie nie emituje żadnego sygnału. Także być może po prostu ten elektromagnetyczny obieg, gdzie idzie ctrl+f się zamknął.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.