Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Palmtop & GSM
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
jastu
Witam,
obecny telefon komórkowy daje znaki śwadczące o kresie swoich możliwości, więc czas na poszukiwania zastępstwa. Nie wiem czy to modne, trendy czy nie ale chciałbym sobie sprawić jakiegoś palmtopa który będzie oferował funkcje telefonu gsm. Wszystke komputery z pracą mi się kojarzą, na co nie zawsze mam ochotę, a takie urządzenie raczej na pracowanie nie pozwala, a jednak jest to komputer biggrin.gif . Modeli jest sporo, najbardziej zainteresował mnie Asus p525 lub Asus p535. Jeśli ktos może polecić jakiś sprzęt w tych granicach cenowych to byłbym wdzięczny, może zmienię zdanię lub utwiedzę się w swojej opinii tongue.gif
AxZx
eten m700
ma wszystko co potrzeba a nadto ma klawire qwerty smile.gif
jastu
Ładny, tylko czy z praktycznego punktu widzenia taka klawiatura ma na tyle częto zastosowanie ze warto mieć palmtopa z klawiaturą ? Wiem że prgramowanie np. VB jest na palmtopach możliwe, word excel..ale ja chyba tak z klawiatury czesto nie będe korzystać. Dlatego na tych wcześniej wymienionych przeze mnie modelach nie było QWERTY tylko numeryczna. Jesteś może w stanie napisac coś wiecej na temat tego eten m700 (ładowanie, bateria, klawiautra) ?
AxZx
ja dopiero przymierzam sie do zakupu, klawiaturke chcialem bo czasem mozna poprawic jakis kawalek kodu i wrzucic na serwer albo poslac poczta komus (jak nie ma dostepu do komputera).
jeszcze poczekam na nowego asusa - zobaczymy co to bedzie za model.
bo klawiaturke to mozna dokupic na BT.
ale ten eten m700 ma naprawde wszystko:)
jastu
To może HTC TyTN lub iPhone smile.gif
luzaczek8
i na czym padl wybor??

ja tez probuje porownac palmtopy, ponizej moje rozwazania i dywagacje...

budzet to do ok 1000zl, porownywarka cen (przydatne badz co badz urzadzenie) wskazalo mi kilka fajnych (subiektywnie) egzemplarzy,

najpierw dwa Mio: Mio P560 w opisie jest ze masz wszystko naj, a poza tym wizualnie jest calkiem niebrzydki, oraz Mio DigiWalker A501 gdzie opisu poskapili ale ma taki "tradycyjny" jak na palmtopa wyglad no i mapa 30 panst europy, tyle ze ja nie jezdze autem po europie... Asus MyPal A696 ktory wyglada od razu na pozadny GPS a to juz celowe z mojego punktu widzenia, Asus M530w ale ten to mi z wygladu wybitnie przypomina Blueberry i na koniec najbardziej funkcjonalne (questionmark.gif?) urzadzenie Eten Glofiish M700 w sumie to pomieszanie z poplataniem... oplaca sie brac palmtopa wielofunkcyjnego? czy dawane pamieci wystarczaja na normalne uzytkowanie?

nigdy nie mialam tego typu cacka, wiec w sumie nie wiem jak porownywac...

dzieki za odpowiedz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.