-Krzysiek-
21.09.2007, 14:06:50
Witam, Czy zna ktos DARMOWY edytor, w ktorym mozna podobnie jak w HOMESITE podmienic 10 linijek tekstu w 300 plikach w danej lokalizacji ? Wytlumacze moze dokladniej, mam 300 plikow pewnej stronki, chcialbym teraz do kazdego pliku dodac np statystyki, czyli przed </body> wkleic 10 linijek tekstu w kazdym z tych 300 plikow, recznie potrwa to dlugo, w homesite wybieram opcje extended replace i wpisuje co chce zamienic, ponizej na co, wybieram czy zmian ma dokonac w 1 pliku czy w danym folderze i wciskam guziczek. Szukalem programu z takimi opcjami ale nic nie znalazlem sensownego. Te, ktore znalazlem potrafia co najwyzej zmienic w jednym pliku kod. Dzieki za odpowiedz.
Nie jestem pewien, ale chyba w CoreEditor była taka opcja, żeby we wszystkich otwartych zmieniało dany fragment na inny, w pajączku jest to na pewno. Jednak otwieranie 300 plików to takie trochę kamikaze, może zainwestuj w cms'a bo wnioskuję, że w .htmlu masz stronę.
devnul
21.09.2007, 19:32:31
@Lee: koledze chodzi raczej o przetwarzanie plików które nie są otwarte a są np. w katalogu xyz
CoreEditor potrafi zamienić zarówno w plikach otwartych jak i w wybranej lokalizacji (nie jestem tylko pewien czy potrafi zamienić więcej niż jedną linie) ale jest płatny, potrafi to też jego starszy brat EdHTML który jest darmowy. Ponadto CoreEditor wspiera wyrażenia regularne co może sie przydać.
Jabol
21.09.2007, 19:45:24
Powiesz co chcesz zrobić to można napisać skrypt find + sed który to zrobi w dzisięciu linijkach. Potem można np. za pomocą
http://unxutils.sourceforge.net/ to uruchomić.
athabus
22.09.2007, 11:12:47
PDT ma taką funkcjonalność. Co prawda może to być strzelanie z armaty do muchy w tym przypadku, ale opcja taka jest i działa całkiem dobrze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.