Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Easy Eclipse - dopisywanie składni.
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
x_O
Witam,

Przeszukałem forum w tym kierunku nic nie znalazłem. Jeżeli było to przepraszam smile.gif

Mam problem z dopisywaniem skadni w Easy Eclipse(1.2.2), jednak w PDT(1.3) w ostatniej wersji działa i ma się świetnie.
Zastanawiam się, czy coś jest nie włączone, czy po prostu Easy Eclipse nie ma takiej opcji w 1.2.2.

Na początek pokaże jaki jest kod
  1. <?php
  2. class Some {
  3.  private $att;
  4.  
  5.  public function __construct($att) {
  6.  $this->$att = $att;
  7.  }
  8.  
  9.  public function get() {
  10.  return $this->att;
  11.  }
  12.  
  13.  public static function stat() {
  14.  return "static";
  15.  }
  16. }
  17. ?>

Kiedy tworzę obiekt
  1. <?php
  2. $some = new Some("easy");
  3. $some->
  4. ?>

Spodziewam się że w Easy Eclipsie powino się pojawić jako podpowiedź "get()". Tak się nie dzieję.
Kiedy naciskam spacje + ctrl, wymuszając listę podpowiedzi, podpowiada mi standardowe funkcje z PHP.
Podobna jest sytuacja kiedy piszę
  1. <?php
  2. Some::
  3. ?>

W podpowiedziach spodziewam się "stat()", natomiast tak jak poprzednio są standardowe podpowiedzi PHP.

Sytuacja ta nie występuje dla środowiska PDT Europa 1.3. Tam wszystko działa OK.
Cysiaczek
Nie to forum
Przenoszę
Alek
Żeby podpowiadało wogóle w PHP Eclipse (a to jest w EasyEclipse), musisz pierw zrobić build projektu (pod PPM na projekcie). Podpowiadać będzie tylko tyle ile było w ostatnim buildzie. Jest co prawda funcja automatycznego biuldowania, ale nie polecam, zamula.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.