Szukam CMS'a, który miałby funkcje portalu muzycznego. Chodzi mi o głownie o teksty piosenek. Pozdrawiam!
spit
28.09.2007, 22:48:22
Z tego co pamiętam, e107 dał się ładnie dostosować, że wyświetlał teksty z płyty w taki sposób, że po lewej był tekst a po prawej wybór innych kawałków z płyty (do zmiany w css). Robiłem jakiś rok temu coś takiego na własne potrzeby, ale nie pamiętam, jak to było, ale to nic trudnego. Jednak sam system jest dość "ciężki" jeżeli chodzi o zasoby.
Drugim systemem polecanym pod takie rzeczy (jednak nie testowanym przeze mnie) jest Joomla.
Tak naprawdę nie wiem, czy dostaniesz gdzieś gotowy system pod muzyczną, zawsze będziesz to musiał mniej lub bardziej przerobić. Lepiej chyba samemu zacząć coś grzebać.
No są takie systemy, tylko pytam o polecane przez Was. A ja chce mieć możliwość dodawania tekstów piosenek itd. Pytam o system CMS, bo chyba jego łatwiej będzie znaleźć, niż sam skrypt dodawania piosenek, bo jeszcze takowego nie znalazłem, a całe google przekopałem(w przenośni oczywiście).
spit
30.09.2007, 12:34:40
Jeżeli tak bardzo zależy Ci na tych tekstach, sprawdź Post-Nuke i tam moduł Subjects. Powinien spełnić twoje oczekiwania.
artnew
30.09.2007, 18:15:09
extreme-fusion
w modułach lub wtyczkach na stronie supportu masz fajne opcje np. wlasnie modul teksty piosenek, lista przebojow, odtwarzacz muzyki itepe. w sam raz dla ciebie pod strone muzyczna
do tego jakas fajna skorka, troche modyfikacji przy panelach i wkodzie i masz! w kazdym razie ja bym tego uzyl gdybym robil taka strone. latwa instalacja, konfiguracja i obsluga
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.