<?php producent Asus technologia mobilna Intel Centrino Duo procesor Intel Core Duo model procesora Core Duo T2350 (1.86 GHz, 2MB cache) przekątna ekranu LCD 17,1 cali nominalna rozdzielczość LCD 1440 x 900 pikseli typ ekranu błyszczący (glare) (Color Shine) wielkość pamięci RAM 1 024 MB typ zastosowanej pamięci RAM DDR2 (533 MHz) dysk twardy - pojemność 120 GB dysk twardy - rodzaj Serial ATA napęd optyczny DVD+/-RW DL zewn. układ graficzny nie karta graficzna Intel 945GM karta graficzna - złącza wyjście D-Sub wyjście video [tv-out] typ baterii litowo-jonowa karta dźwiękowa wejście mikrofonu wejście liniowe czytnik kart pamięci SD MS-Pro MMC Memory Stick komunikacja WiFi IEEE 802.11a/b/g modem analogowy LAN 1 Gbps interfejsy 5x USB ExpressCard zainstalowany system operacyjny Microsoft Windows Vista Home Premium = dokupione ultimate ?>
I w temacie wyboru odpowiedniego distro na laptopa , nie zabardzo jestem rozeznany

Ja stawiam na fedore, deboana, ubuntu,suse,kate os (zastanawiam sie nad kateos lub ubuntu) , co wy na to ?
A i czy ktoś moze mi powiedziec jakie maja byc ustawinia gamy i jasnosci przy tej matrycy i grafice bo ciagle nie moge dopasować ich do mojego lapka z gory dziekuje za odpowiedz