Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [joomla] Błąd połączenia z bazą
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
llukasz
Witam!

Właśnie przeniosłem stronę (oparta o CMS Joomla) na nowy serwer i nadal co jakiś czas, nie wiem z jakiego powodu występuje błąd połączenia z bazą danych:

Serwis powinien być dostępny.
Jeśli widzisz ten komunikat,
powiadom administratora.

Błąd połączenia z bazą

proszę o pomoc w tej sprawie
Zbłąkany
Oczywiście, każdy tutaj zgadł gdzie tkwi błąd, ale z racji tego, że jesteśmy egoistami to Ci nie powiemy winksmiley.jpg Może byś dał jakiś log, bo inaczej to tylko Bóg wie, gdzie tkwi przyczyna tongue.gif
llukasz
powiedzieli, że nie jest takie proste uzyskać logi gdyż musieliby postawic drugi taki serwer, czy ma ktoś pomysł jak sprawdzić co generuje zbyt dużą ilośc połączeń i jaka ilość ograniczonych maksymalnie jednoczesnych jest optymalna dla systemu joomla (poprzedni serwer TP mial 20 i wywalalo obecny nowy jak pisalem tez wywala) i prosz e ewentualnie o wskazanie dobrego hostingu

pozdrawiam
Zbłąkany
Proste, jak drut: ich maszyna nie potrafi obsłużyć tak dużej liczby połączeń (jedyne rozwiązanie jakie mi przychodzi na myśl: zmienić hosting). BTW: administrator tego serwera to jakaś zwyczajna dupa wołowa, skoro nie potrafi podać tobie tych informacji tongue.gif Jak chcesz dobry hosting to poszukaj na forum jest wątek, na ten temat smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.