Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] uplo.cba.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
firex
Tym razem do oceny daję uploader plików.
www.uplo.cba.pl
phpion
Nie no, nie chcę Cię zniechęcać ale... słabiutko się to prezentuje... jak zwykle zresztą w Twoim przypadku. Sorry, ale taka jest moja opinia. Możesz się z nią nie zgadzać.

Żeby nie było, że mój post nic nie wnosi to dodam, że kod obleci (ale jakoś tak niechlujnie sformatowany) poza kilkoma wpadkami (np. użycie label). Co do grafiki: wszystko takie porozrzucane, bez ładu. Szczególnie przy krótkiej stronie (http://www.uplo.cba.pl/?a=twoje) drażni mnie stopka pojawiająca się tak z dupy.
Moli
Grafiki nie bede komentował, bo jest po prostu brzydka. Ale zastanawia mnie jedno, w dobie darmowych serwisów hostujących piki, chcesz się przebić, ustawiając max. rozmiar pliku na 500kb ? Wolne żarty smile.gif
Ocena: 1/10
firex
Cytat
użycie label
a co masz do label? przecież nie jest to zdeprecjonowany znacznik.

Cytat
ustawiając max. rozmiar pliku na 500kb
Zwróć uwagę na to, że w moim serwisie można edytować zdjęcie. 500kb - w sam raz, bo to jest uploader plików na komórkę

Cytat
Szczególnie przy krótkiej stronie (http://www.uplo.cba.pl/?a=twoje) drażni mnie stopka pojawiająca się tak z dupy
jak dam position: absolute; to niby jest dobrze, ale przy przewijaniu zostaje w miejscu.

A jak z kolorystyką? Bo układ to już wiem, że zwalony (tym bardziej na IE - nie wiem czemu)
phpion
Cytat(firex @ 17.11.2007, 15:23:36 ) *
a co masz do label? przecież nie jest to zdeprecjonowany znacznik.

Źle się wyraziłem, chodzi mi o sposób wykorzystania znacznika. U Ciebie jest w ten sposób:
  1. <p><label><input type="checkbox" name="inw" value="1" />Inwersja kolorów</label></p>

natomiast wg mnie powinno być (mimo iż Twój kod również się waliduje):
  1. <p><input type="checkbox" name="inw" id="inw" value="1" /><label for="inw">Inwersja kolorów</label></p>

Niby pierdółka ale wg mnie jest to wpadka.
Fishu
Wiesz ja bym ci radził zrobić layout od nowa.Bo wszystko ucieka z ramek (input wygląda już nawet nie muwie jak.Jak wpiszesz wiecej znaków to tło ucieka i nie widać.) No i kolorystyka troche niebardzo.
Ocena: 1/10
firex
Cytat
(input wygląda już nawet nie muwie jak.Jak wpiszesz wiecej znaków to tło ucieka i nie widać.)

to nie muw winksmiley.jpg testowałem na wszystkich przeglądarkach i nie widzę, żeby tło uciekało...
phpion
Chyba mały bug:
Kod
Znaleziono 1 dla wyrażenia "sdfsdmfksldfu849wsnfkejr093rusdfhj35mnfgshdf98wy3rsjdfsdfh5yet"

Kolejny, tym razem gorszy, bug. Po wgraniu pliku i odświeżeniu strony plik wgrywany jest ponownie.
Kolejna sprawa. Wybranie wszystkich filtrów wiesza skrypt? Bo jakoś nie ładuje się do końca. Poza tym po wgraniu pliku nie pojawia się on na liście moich plików (trzeba odświeżyć stronę czyli patrz poprzedni bug).

Ogólnie system kiepski i raczej świata nim nie zawojujesz. Może własną klasę lub część osiedla...

PS: w jaki sposób nadajesz id plikowi? Bo mam wrażenie, że jest to losowa liczba z przedziału <10000, 99999>.
NuLL
biggrin.gif

Strona w 1400x1050 wyglada katastroficznie - pomijam ocz.....e kolorki - 1/10 za checi...
firex
Cytat
Kolejny, tym razem gorszy, bug. Po wgraniu pliku i odświeżeniu strony plik wgrywany jest ponownie.
nie przewidziałem zachowania IE - to i liste "moich" plików załatwiłem przekierowaniem. BTW. Na liste dodawał się wgrany plik, nie wiem co się spieprzyło...

Cytat
Kolejna sprawa. Wybranie wszystkich filtrów wiesza skrypt?
Nie. CBA nie obsługuje filtrów. Do póki nie znajdę lepszego serwera zamiast filtrów będzie zmiana wielkości obrazka.

Cytat
w jaki sposób nadajesz id plikowi? Bo mam wrażenie, że jest to losowa liczba z przedziału <10000, 99999>
tak, a co? wiem, że kiedyś może się wylosować ID, które już było, ale prawdopodobieństwo wynosi 1/89999

---

Cytat
ocz.....e kolorki
questionmark.gif
phpion
~NuLLowi chodziło o oczojebne kolorki smile.gif
Co do id obrazka - a co jeśli takowe się powtórzy? Co wtedy zrobisz?
specialized
Ja ciebie troche firex nie rozumiem, dajesz stronę do oceny i upierasz się że jest dobrze...
batman
Mam nadzieję, że jest to jakaś beta, a grafik, z którym współpracujesz, wyjechał na urlop. Jeśli zamieścisz takie coś w portfolio, to nie wróżę Ci przyszłości w tym zawodzie.

Poza tym stworzyłem plik php (niestety po meczu nie mam świeżego umysłu i nie udało mi się to co chciałem zrobić), zmieniłem jego rozszerzenie i bez najmniejszego problemu wrzuciłem na serwer. Jeśli byłbym naprawdę zdeterminowany, to bym Ci śmietnik zrobił na stronie.

No i na koniec. Po co jest ten znacznik?
  1. <noscript onclick="''"></noscript>

@phpion.com
Cytat
natomiast wg mnie powinno być (mimo iż Twój kod również się waliduje):
<p><input type="checkbox" name="inw" id="inw" value="1" /><label for="inw">Inwersja kolorów</label></p>
Niby pierdółka ale wg mnie jest to wpadka.

Nie masz racji. Oba zapisy są poprawne.
firex
Cytat
No i na koniec. Po co jest ten znacznik?
dodany przez CBA. Nawet nie zauważyłem. Zabawne dawać zdarzenia JS w znacznikach informujących o wyłączonym JD <lol>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.