Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz - modyfikajca
Forum PHP.pl > Forum > PHP
irkasta
Co i gdzie trzeba wstawić do skryptu aby wiadomość, która przyjdzie na wskazany w fucji mail() adres miała odpowieni temat i jej nadawcą w skrzynce pocztowej był nadawca tzn np jego imię i nazwisko oraz podane by było, że ta wiadomość została wysłana z meila, który on podał w formularzu?

Czyli mamy skrypt:
CODE
$imie = $_POST['imie'];
$nazwisko = $_POST['nazwisko];
$mail = $_POST['mail'];
<?
mail(mój@mail.com, "kontakt", "$imie");
?>

W tym przypadku na skrzynkę pocztową przyjdzie e-mail, którego temat to: kontakt a jego nadawcą jest coś w tym stulu: 124324@nazwaserwera.com.
Jak to zmienić?
webdice
Wszystko masz tu mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Poczytaj o nagłówkach.
sf
Ustawić 4 parametr w funkcji mail(), przykład jak zawsze można znaleźć w pomocy : http://pl.php.net/manual/pl/function.mail.php
irkasta
Dzięki, poczytam i będę próbował

Problem rozwiązany dzięki http://pl.php.net/manual/pl/function.mail.php. Dzięki za link.

Następny problem, który stoi mi na drodze:

Załóżmy, że mamy do czynienia ze zwykłym formularzem. Trzy pola: imie, nazwisko, adres e-mail oraz przycisk wyslij.
Chciałbym aby osoba, która wypełnia formularz po wciśniecu przycisku wyslij została przeniesiona na następną stronę, na której podane będzie jej imie, nazwisko i adres e-mail czyli te dane, które wpisała do formularza na poprzedniej stronie. Pod tym wszystkim znajdują się dwa przyciski: Wyślij oraz Popraw.
Przycisk wyślij wysyła dane z formularza a przycisk popraw wraca na poprzednią strone aby zmienić dane w formularzu.

Proszę o szczegółową pomoc za którą jestem w stanie zapłacić jeśli ktoś pomoże mi zrobić to co opisałem powyżej.
Snowak
Zapisz wartości w sesji...
netmare
lepiej wrzucić to do formularza z polami hidden, niż śmiecić sesję...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.