Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP fusion panele
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
timo007
Który plik jest odpowiedzialny za treść panelu o nazwie: Nawigacja?questionmark.gif Chcę usunąć z niego kilka pozycji i wstawić jakieś nowe. Ale nie wiem który plik mam edytować żeby to zrobić?
dadexix
hm... do nawigacji się wstawia przez panel admina, pozycje są w bazie danych
timo007
A jak mam sie dostać do bazy danych i co tam dalej zrobic po kolei??
I jeszcze jedno pytanie. Jak wpisuję jakiś tekst na nowej stronie to co zrobić żeby przenieść nastepne zdanie do nastepnej linijki, czy jest na to jakis inny sposób niż znaczniki <p> </p> questionmark.gif? Chodzi o szybszy sposób bo jak tekst jest długi torobi sie bardzo czasochlonne.
Keenic
Co do tego przjescia to podstawy html sie klaniaja. Jest taki znaczik jak <br>, ktory sprawia, ze element wyswietla sie w nastepnej linijce.
timo007
A jak mam sie dostać do bazy danych i co tam dalej zrobic po kolei??
Keenic
Wcale nie musisz sie dostawac do bazy aby usunac wpisy z menu Nawigacja. Wchodzisz do PA, nastepnie do zakladki Zarządzanie Stroną, pozniej Menu strony i usuwasz te pozycje, ktore chcesz.
timo007
Dzieki bardzo. A jak zrobic takie samo menu tylo ze z innymi linkami?? Chodzi mi o przykładowy kod takiego właśnie menu
Keenic
W tym samym miejscu co usuwlaes linki z tym, ze nizej jest miejsce na dodanie linku.
timo007
A wiesz może jak uzyskac taki efekt:
Kod
http://images1.fotosik.pl/109/93469a24d744ea3a.jpg
Keenic
Z tego co widze i pracowalem na Fusionie to sa to dodatkowe wtyczki. Zrobic takie cos mozesz poprzez wgranie takich wtyczek, albo stworzenie paneli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.