Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CMS do Web 2.0
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Raph
Poszperałem trochę po tym forum, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, a potrzebuję najlepiej kogoś kto miał już z tym do czynienia. 

Widziałem wątek o CMSach do dużych stron, ale nikt się tak konkretnie nie wypowiedział o Web 2.0. Zakładając, że chciałbym stworzyć serwis typu Nasza Klasa czy inne Grono, czy jest CMS Open Source, który się nadaje do czegoś takiego czy raczej radzilibyście pisać wszystko od nowa?

Ktoś wspominał o eZ Publish, że jest dobry do dużych serwisów, więc biorę go pod uwagę. Wspracie ma chyba niezłe (dokumentacja to pdf na 1800 stron), ale czy sie sprawdzi i czy nie będzie kłopotów z dostosowaniem?

Jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii (ciężko by mi było przetestować wszystkie rozwiązania)? Może ktoś z Was wykorzystywał gotowe rozwiązanie do jakiegoś serwisu Web 2.0?
kicaj
Zainteresuj sie raczej pojeciem Framework.
Wymaga wiecej pracy jednak latwo stworzyc aplikacje o bardziej szczegolowych wymaganiach jakie sobie stawiasz niz gotowy CMS
Raph
A masz jakiś konkretny na myśli? Tego pewnie też jest cała masa.
AxZx
jak na poczatek proponuje Kohana smile.gif
bardzo latwo sie pisze aplikacje a przy ma wiele fajnych funkcji.
mike
Cytat(Raph @ 23.01.2008, 10:27:38 ) *
A masz jakiś konkretny na myśli? Tego pewnie też jest cała masa.
A masz jakieś konkretne problemy z wyszukiwaniem informacji?
Pomoc z wyborem Frameworka, Cakephp, Symfonia, Zend Framework...
wojckr
Czy sam sobie nie odpowiedziałeś na to pytanie?
Czy Nasza-klasa lub Grono działają na gotowym CMSie? Raczej pisali to od podstaw na bazie jakiegoś pomysłu.
Co do frameworków się nie wypowiadam.
proszek
Jest kilka darmowych cmsów do tworzenia społeczności np. Dolphin (wymaga tylko wpisu w stopce). Ale oczywiście żeby wybić się w jaki kolwiek sposób musisz zaoferować coś ponad to co dają darmowe rozwiązania.
MaximusDM
Cytat(proszek @ 10.02.2008, 20:51:24 ) *
Jest kilka darmowych cmsów do tworzenia społeczności np. Dolphin (wymaga tylko wpisu w stopce). Ale oczywiście żeby wybić się w jaki kolwiek sposób musisz zaoferować coś ponad to co dają darmowe rozwiązania.

Cześć, jakie są inne systemy CMS do tworzenia portali społecznościowych oprócz wspomnianego wyżej Dolphina?

Pozdrawiam
carbolymer
Co prawda nie open source, ale dobrym płatnym systemem jest PHPfox. (phpfox.com). Baza filmów, muzyki, galerie, forum i wiele innych rzeczy, coś prawie jak myspace.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.