Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Laptop firmy Dell
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
dudpis
Mam problem dostalem laptopa firmy dell (model INSPIRON 3800) : 500 lub 600 Mhz Intel Pentium III, karta chyba jakis Radeon 8 mb, 256 mb ram, dysk 10 Gb. Nie wiem jak dokladnie sprawdzic parametry tego sprzetu bo jest na nim windows 98, a dvd-romu nie ma przy nim, sama stacja dyskietek. Znaczy mam dvd-rom ale osobno i ma on inne wejscie ale cos czytalem ze mozna kupic jakis kabel z przelaczkami do tego, aby go podlaczyc. No i chcialem zapytac za ile powinienem sprzedac tego laptopa kolo 200 czy 300 zlotych? Wszytko jest sprawne uruchamia sie i dziala normalnie... A moze wiecej niz te propozycje ktore podalem?
sztosz
Do sprawdzania podzespołów komputera polecam program ESET SysInspector http://www.eset.pl/wersje-testowe.html, co do ceny ciężko powiedzieć winksmiley.jpg
dr_bonzo
Cena - obejrzyj podobne konfiguracje/stan (dziala, bateria, ekran itp) np. na allegro i zobaczysz po ile chodza i schodza.
.radex
Do sprawdzania parametrów możesz też użyć EVEREST'a
dudpis
No wlasnie uzyl bym juz dawno tego Everesta bo sie juz nim poslugiwalem...;p, ale mam internet z telewizji kablowej i kabel jest do sieciowki a w tym laptopie wtyczka jest wezsza taka jak telefoniczna. W sumie jest wejscie usb ale nie mam kabla do neta na usb;/. Kolejna sprawa to ze win 98 nie wykryje sam neta - sterownikow nie zainstaluje bo ni ma cd-rom haha.gif... Patrzylem na allegro jak radzil ktorys uzytkownik i jest tam malo ofert, ale bylo cos o sprawnym takim modelu i byl wystawiony za 400 zl z groszami -.-... Nikt nie zlozyl oferty. Mam okazje opylic go za 200 zeta... W sumie i tak lezy nie uzywany w szafie, ale czy z drugiej strony sie to opyla?questionmark.gif
bim2
A na co ci on jak lezy na szafie? Lepiej sprzedaj tanio, zanim w ogóle go nikt nie kupi. Ja tak miałem z polaroidem. Też miałobyć, że się sprzeda, ale nikt nie kupił za tyle ile chciałem i teraz się kurzy w półce.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.