Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sesje
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bamboo
ni więc tak, w plikach zaincludowany jest config.php w którym na początku znajduje sie session_start()(znajdują sie w tym samym foldzerze), w pliku, który znajduje sie w katalogu wyżej, również zaincludowany jest config.php (czyli z poprzedniego folderu) i wyświetlany jest błąd:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at D:\Program Files\WebServ\httpd\app\administration\adminsite.php:2) in D:\Program Files\WebServ\httpd\app\config.php on line 2

niewiem o co chodzi blinksmiley.gif
dziurson
Temat poruszany wiele razy. Po prostu session_start() musi być zawsze na samym początku. Pzed jakimi kolwiek operacjami. czyli musisz session_start() dac osobno w każdym pliku
Grzyw
Ale nie w każdym includowanym! smile.gif
bamboo
u mnie config jest includowany na samym początku, oczywiście po <?php a w cofigu jest to samo, session_start() znajduje sie na samym początku, też zaraz po <?php...
sniezny_wilk
Z tego wynika, że wysyłasz dwa razy session_start() w pliku config i adminsite, zdecyduj się na umieszczenie session_start() tylko w jednym pliku.
bamboo
w pliku adminsite niebyło nawet nic co było związane z sesjami, tz. niema tam tej funkcji, jest tylko w pliku config

PROBLEM ROZWIĄZANY

i poraz kolejny prosząc o pomoc na forum, sam rozwiązałem problem, najdziwniejsze właśnie w tym problemie jest rozwiązanie blinksmiley.gif otóż zawsze myślałem że <? i <?php to to samo, a jednak nie, ponieważ wcześniej w plik adminsite zaczynał sie od <?, zmieniłem na <?php i odziwo działa blinksmiley.gif no cóż... dzięki za pomoc... winksmiley.jpg
devnul
więc albo masz echo albo inne badziewie w pliku adminsite.php, możliwe także że kożystasz z kodowania UTF-8 lub innego z rodziny Unicode i w plikach ze skryptami znajdują się nagłówki BOM o tym jak je usunąć przeczytasz na tym forum (poszukaj)

/edit: <? i <?php na dobrą sprawę to jest to samo - jedyna różnica to ta że przy wyłączonym short_tags w php.ini nie zadziała <?
bamboo
i jeszcze jedno, pierwszą linią niemoże być spacja, bo również niezadziała, musi być <?php i zaraz po nim start sesji...
devnul
żeby sesja działała to nic (NIC) nie może zostać wysłane (ztesztą nie tylko sesji się to tyczy ale wszelkiej maści nagłówków i ciastek) ani spacja ani żadne echo, totalnie nic, włączając w to nagłówki BOM
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.