Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: .: CMS pod duży portal :.
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Fanel
Witajcie smile.gif

Planuję założyć dość duży portal na wzór Filmweb'u, lecz o innej tematyce.
Jaki rozbudowany system możecie polecić do takiego zastosowania...?
nrm
na zamówienie. tylko.
Fanel
A na PHP Nuke nie da się czegoś zbliżonego postawić...?

Ewentualnie jaka byłaby przybliżona cena takiego systemu...?
sniezny_wilk
Kilka ładnych tysięcy smile.gif - jeśli mówimy o profesjonalnych rozwiązaniach. Jak zastosujesz coś gotowego pewnie będziesz musiał się napisać jakiś dodatkowych modułów.. lepiej zbudować jakiś silnik strony dedykowany do konkretnych zadań.
Fanel
Problem w tym, że nie potrafię tworzyć systemów i dlatego pozostaje mi wykorzystanie czegoś gotowego, lub ewentualnie kupienie czegoś.
AxZx
no to moze joomla? poczytaj, przejrzyj moduly ktore tam oferuja i moze cos ci sie uda zmontowac.
Fanel
No właśnie już od pewnego czasu "bawię się" Joomlą, ale to nie jest do końca to co by mnie interesowało.
Gdybym miał skłaniać się do jakiegoś gotowego rozwiązania stawiałbym na PHP Nuke - uważam, że jest zdecydowanie lepszy od Jooml'i.
AxZx
hmmm no nie wiem, ja bym nie sklanial sie do zadnego z tych rozwiazan. bo pewnie aplikacjia bedzie zawalona funkcjami ktore nie beda ci potrzebne przez co zarzadzanie danymi moze byc bardziej skomplikowane.
poza tym kod jaki generuje php nuke jest fatalny wiec pozycja takiej strony w necie juz jest na gorszej pozycji.
Fanel
W takim razie podsuńcie mi jakiś dobry pomysł.

Pewnie napiszecie - "Nauka PHP" biggrin.gif
kallosz
ja porponuje ezpublish
albo reddot
sf
Cytat(kallosz @ 13.04.2008, 07:14:39 ) *
ja porponuje ezpublish
albo reddot

reddot? a wiesz jakie to ma wymagania? a co lepsze ile to kosztuje? już nie mówiąc, że nie ma to w ogóle praktycznie funkcjonalności i trzeba tam wiele wyklikać, ale przy takim portalu to na pewno dopisać! poza tym przeznaczenie tego systemu w moim odczuciu jest zupełnie do czegoś innego

jeśli wspominasz o filmweb to niestety około 25-30K musisz wydać, a jak chcesz mieć coś pseudo to możesz wybrać joomla, czy drupal, ale prawda jest taka, że nie będziesz miał takiej samej funkcjonalności jak ten serwis więc i tak Cię czekają wydatki na napisanie dodatkowych modułów
Fanel
Czyli rozumiem, że jeśli zdecyduję się na jakiś z darmowych systemów, nie będzie później problemu, aby ktoś za odpowiednią sumą dopisał jakąś dodatkową fukncjonalność...?
keradzlopuki
Myślę że bez problemu duży portal można zrobić na postnuke - co prawda jego nowa wersja .8 która najbardziej się do tego nadaje (i tylko ta wersja) jest jako RC3 (nie ma jeszcze stabilnej). A gdy wyjdzie wersja stabilna cms zmieni nazwe (ogółowi jeszcze nie znana). Jeśli ktoś używał kiedyś postnuka - nowa ,8 została praktycznie napisana od początku - ma niewiele wspólnego ze starym PN. A i nie ma co się nastawiać na gotowca - tu wiele rzeczy trzeba zrobić od początku - za to łatwo i szybko.
Fanel
Cytat(keradzlopuki @ 16.04.2008, 19:23:32 ) *
Myślę że bez problemu duży portal można zrobić na postnuke - co prawda jego nowa wersja .8 która najbardziej się do tego nadaje (i tylko ta wersja) jest jako RC3 (nie ma jeszcze stabilnej). A gdy wyjdzie wersja stabilna cms zmieni nazwe (ogółowi jeszcze nie znana). Jeśli ktoś używał kiedyś postnuka - nowa ,8 została praktycznie napisana od początku - ma niewiele wspólnego ze starym PN. A i nie ma co się nastawiać na gotowca - tu wiele rzeczy trzeba zrobić od początku - za to łatwo i szybko.

Super!
O taką odpowiedź mi chodziło biggrin.gif

Pobawię się i zobaczymy czy się nadaje smile.gif
keradzlopuki
Jakby co pytaj. A i zapoznaj się z modułem Pagesetter - można za jego pomocą wdrożyć mnóstwo różnych funkcjonalności np. recenzje filmów - w których samemu można zaprojektować pola np. recenzje filmów:
- zdjęcie główne
- wstęp recenzji
- recenzje
- link do oficjalnej strony
- link do forum o filmie
- link do galerii itd. itp
do tego można dodać jeszcze np. komentarze lub inną wtyczkę.
I to bez znajomości php i mysql-a.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.