Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z preg_match_all
Forum PHP.pl > Forum > PHP
crackcomm
Witam mam problem z preg_match_all'em
muszę wymatchować takie coś :
preg_match_all('[Musisz zapłacić ([0-9]+) złotych!]is', $sklep, $kasa);
tylko nic się nie dzieje, chyba wina tego że nie widzi polskich znaków
próbowałem bzdety Uis itp. proszę o pomoc, jeśli zadziała oczywiście plusik smile.gif
webdice
  1. <?php
  2.  
  3. $string = 'Musisz zapłacić 104 złotych! ... Musisz zapłacić 45 złotych!';
  4.  
  5. preg_match_all ('#Musisz zapłacić ([0-9]+) złotych!#', $string, $result);
  6.  
  7. print_r ($result);
  8.  
  9. ?>

Twoje wyrażenie jest przecież dobre. Nie używaj klamrowych delimiterów.
bim2
Ja tylko powiem, że jakbyś miał już stosować takie delimitery, to byłoby
  1. <?php
  2. preg_match_all('[(.*)[', $tekst, $matchs);
  3. ?>

Pierwszy znak zawsze ma być taki sam jak przed modyfikatorami snitch.gif
crackcomm
nadal mam jakieś dziwne problemy ;/
P.S bim2 niby 100% a sie krzaczy
Kod
Warning: parse_url(http://) [function.parse-url]: Unable to parse URL in /home/noobel/domains/noobel.pl/Application/Model/Noobels.class.php on line 114

Notice: Undefined offset: 1 in /home/noobel/domains/noobel.pl/Application/Model/Noobels.class.php on line 119

Notice: Undefined index: v in /home/noobel/domains/noobel.pl/Application/Model/Noobels.class.php on line 121

Notice: Undefined index: v in /home/noobel/domains/noobel.pl/Application/Model/Noobels.class.php on line 121

Warning: parse_url(http://) [function.parse-url]: Unable to parse URL in /home/noobel/domains/noobel.pl/Application/Model/Noobels.class.php on line 114

Notice: Undefined offset: 1 in /home/noobel/domains/noobel.pl/Application/Model/Noobels.class.php on line 119

webdice
Pokaż linie od 110 do 130.
bim2
@up
To do mojego podpisu... a już już afere zrobiłem zleceniodawcy że ktoś ma do tego dostęp. Sorry all sad.gif
Projekt jest w fazie porzucenia. Niekomu się nie chce nim zająść.

@topic
Jaki problem?
crackcomm
po prostu nic nie wyciąga.
może to dlatego że to wyciąga ze strony ? ;>
ayeo
Przecież Twój kod z pierwszego postu działa dobrze!
Kod
Array (     [0] => Array         (             [0] => Musisz zapłacić 104 złotych!             [1] => Musisz zapłacić 45 złotych!         )      [1] => Array         (             [0] => 104             [1] => 45         )  )

Pozdrawiam!
Sedziwoj
a nie powinno się stosować (przy UTF8) http://www.php.net/manual/en/function.mb-ereg.php ?
crackcomm
używa się go tak samo jak match_all'a?
Sedziwoj
Cytat(crackcomm @ 27.04.2008, 17:22:26 ) *
używa się go tak samo jak match_all'a?

A czytać nie umiesz?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.