<?php function podobne() { if ($licz > 2) { $shortest = -1; $query = $this -> db_mysql -> query("SELECT * FROM {{table}} where w>1", "keywords"); while($row = $this -> db_mysql -> fetch_array($query)) { $lev = levenshtein($this -> slowo, $row['name']); if ($lev == 0) { $closest = $row['name']; $shortest = 0; break; } if ($lev <= $shortest || $shortest < 0) { $closest = $row['name']; $shortest = $lev; } } } } else { $shortest = 0; } return ($shortest != 0) ? 'Czy chodziło Ci o: <a href="?q='.$closest.'">'.$closest.'</a><br>' : '<br>'; } ?>
Czy może istnieje lepszy sposób wszystko jest na serwie z PHP5 i jest to część klasy szukaj....
Musze wykorzystać similar_text lub levenshtein (tyle na razie wiem)
Następnym problemem na jaki się natknąłem był brak odnośnika według którego strony miały by być układane więc zrobiłem tymczasowo tak:
Nowo zindeksowana strona o ile ma odnośnik do n strony dodaje +1 do pola link według którego ustawione są wyniki

Dobra ale zacznijmy od początku jak powinniśmy się za to zabrać: 1. Musimy się zorientować co nam będzie potrzebne (które dane z strony musimy pobrać)... 2. Powinniśmy zastosować system szablonów, jakąś klasę obsługi bazy danych, no i 2 klasy jedna wyszukującą 2 indeksującą... 3. Zaczynamy od klasy wyszukującej: ...a) Tworzymy tabelę z stronami ...B) Tworzymy funkcję do skracania tekstu ...c) Tworzymy funkcje do pogrubiania tekstu zgodnego z słowem kluczowym ...d) Dodajemy pętle wyświetlającą ...e) No i licznik stron | można jeszcze ile jest stron pod wskazanym hasłem ...f) Teraz czas na funkcję podpowiadającą gdy popełnimy błąd...
cdn...
Ma ktoś jakąś dobrą bazę słów i sformułowań do podpowiedzi?
Następnym pytaniem było jak pobrać zawartość strony:
istnieje funkcja file_get_contents lecz nie wiem dlaczego nie zawsze ona działa

lub
<?php function open($urls) { $tresc = stream_get_contents($uchwyt); } ?>