Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Czas generowania sklepu, po przejściu na nowy serwer to 33 sekundy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kukix
Witam.

Zainstalowalem własnie skrypt na nowym serwerze klienta az.pl ...

Jakież bylo moje zdziwienie, kiedy sie okazało, że strona generuje sie 33 sekundy.... blinksmiley.gif

natomiast na serwerze home.pl ten sam skrypt z ta samą bazą generował sie max 0,200s ...

Najlepsze jest to, że klient zaplacił już zaliczke i że już prawie wszystko już jest skończone... sciana.gif

co to może oznaczać?
takie slabe serwery mają na az.pl?
legorek
Niestety pomyliłeś fora. Wspróbuj na www.wróżbiarstwo.pl. Tam udzielą ci precyzyjnej odpowiedzi: masz błąd w pliku index.php w 563 linijce. Zaraz za if'em.

To co ja mogę ci powiedzieć:
- xdebug i jedziesz.

Jeśli nie możesz użyć xdebug'a to PEAR ma klasę Benchmark.
kukix
Po około 20 minutach serwer zaczał działać normalnie.. strona generuje sie teraz nawet szybciej niż na starym serwerze...

Zaóważylem, że jest u nich mozliwośc przdłużenia działania limitu wykonywania skryptu... prawdopodobnie ktos wykonywal jakąś zasobożerną operacje na innym koncie...

P.S. przez przypadek napisalem w tym dziale forum.. a nie ma mozliwości przeniesienia..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.