Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z reinstalacją Windowsa.
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
szosti90
Witam
a więc sytuacja wyglądała następująco:
siedzę na kompie i nagle mi sie zresetował... później ciągle chodź niby normalnie włącza się jak w trybie awaryjnym... nic nie moge zrobic; brak neta drukarki możliwości kopiowania przenoszenia plików nic. Jak chce zbootowac system to czyta mi windowsa z pltyki z początku noramlnie jednak po komunikacie, ze Instalator wczytuje pliki z płyty pojawia mi się czarny ekran i jakby przestaje pracować CD ROM. Czego to może być wina ?
l0ud
Kiedyś miałem podobne problemy z instalacją przy uszkodzonej pamięci RAM. Ale Ci proponuję sprawdzić zasilacz - pożycz od kogoś inny i zamontuj dla testu. Jeżeli system/instalacja odpali, masz winowajcę winksmiley.jpg
Edric
Dokładnie - przede wszystkim spróbuj podmienić zasilacz i sprawdzić czy na innym też się to dzieje. Poza tym ściągnij Memtest i przetestuj pamięć - takie objawy podczas instalacji Windowsa często wynikają z błędów pamięci. No i sprawdź chłodzenie kompa - możliwe, że masz zabrudzony wiatrak i komp Ci się przegrzewa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.