Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dwie wersje przeglądarki IE
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
syrox
Tak jak w temacie. Jak zainstalować dodatkową przeglądarke IE w wersji 6.0 ? .
( Najnowszą I.E 7 mam).

Chciałbym mieć dwie wersje. Jak to zrobić??
.radex
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&am...mie++oficjalnie

Google nie boli.

btw. zły dział
mike
Najlepszym sposobem jest zainstalować maszynę wirtualną od Microsoftu na której są dwie wersje IE.
IE6 and IE7 Running on a Single Machine
Shili
Jest też taki program, jak IETester, ma parę problemów, ale ogólnie bardzo dobrze generuje strony dla IE6. I nie trzeba maszyny witrualnej.
syrox
Cytat(radex_p @ 11.06.2008, 16:47:51 ) *
Google nie boli.

Google to wyszukiwarka internetowe . Zgadza się?. Ale jak mam coś wyszukać skoro nie wiem czego szukać!
Cytat(radex_p @ 11.06.2008, 16:47:51 ) *
btw. zły dział

Odpowiedniego nie znalazłem.
batman
Kolejny raz dzisiaj nie mogę udowodnić, że tan temat się przewija kolejny raz prze to forum. Znowu muszę przymknąć oko winksmiley.jpg
Multiple IE

Ale i tak najlepszym rozwiązaniem jest to co napisał @mike, z tym, że pod linuxem nie zadziałasz.

P.S.
Nie ten dział. Przenoszę na Komputery i oprogramowanie.
Shili
To czy najlepszy zależy od systemu. Postawienie maszynę wirtualną np na Viście tak, żeby działała chociaż w miarę wydajnie i aby Vista działała w miarę wydajnie wymaga sporo pamięci operacyjnej, a chociaż dzisiaj ramu ogólnie jest dużo, to i tak da się przy tym czasem odczuć spadki jakości.

Zwłaszcza z włączonymi innymi aplikacjami.

Pod linuxa jest IEs4Linux, z tym że nie jest dostępne emulowanie ie7 w wersji stabilnej, a tylko w wersji beta. Innych możliwości dla linuxowców prócz wineów, cedeg i tego typu rzeczy nie znam.
batman
Cytat
Pod linuxa jest IEs4Linux, z tym że nie jest dostępne emulowanie ie7 w wersji stabilnej, a tylko w wersji beta. Innych możliwości dla linuxowców prócz wineów, cedeg i tego typu rzeczy nie znam.

Z tym, że IEs4Linux używa silnika renderującego Gecko i jest tak na prawdę nielegalne. Wystarczy przeczytać licencję - jest tam zapis, że musisz posiadać legalną wersję przeglądarki IE, by móc ją emulować :]

Ja się ratuję vmware + dwie windy. Jeszcze całkiem niedawno można było zassać ze stron MS darmową wersję XP Pro (120 dni trial). A że na sprzęt nie mogę narzekać, to nawet dwie maszyny na raz sobie chodzą i nie widzę różnicy w działaniu systemu smile.gif
Shili
Dla maszyny wirtualnej trzeba mieć w domyśle oryginalnego windowsa, na którym się tą maszynę odpala tongue.gif

Akurat u mnie z legalnością problemu nie ma, za to jest problem ze sprzętem, bo zdecydowanie posiadam zbyt mało pamięci jak na Vistę (tak, muszę mieć Vistę, mimo posiadania XPka), więc moim wyborem pod wingrozą zdecydowanie jest wymieniony IETester.

VirtualPC służy mi ostatnio głównie do testowania filtrów na sterowniki klawiatury i myszy ^^

@ups
Offtop się zrobił, ze swojej strony przepraszam i kończę winksmiley.jpg

@down
Jasne, że są. Skrót myślowy sobie zrobiłam, wypowiadałam się o VPC, o którym mowa była wcześniej.
batman
Cytat
Dla maszyny wirtualnej trzeba mieć w domyśle oryginalnego windowsa, na którym się tą maszynę odpala
Nie do końca. Pod linuxa też są bardzo dobre maszyny wirtualne. Chociażby wspomniany wcześniej vmware (za free), czy VirtualBox. Ale prawdą jest, że zainstalowany na maszynie wirtualnej system, musi być legalny (dlatego używam triala).

edit
Nie do końca taki OT. W końcu maszyna wirtualna to też rozwiązanie problemu, przed jakim stoi autor tematu.
syrox
Ie tester rozwiązał problem.
Dzieki wielkie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.