Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zakładki
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
primo
Proszę o opinie na następujący temat:

Częstokroć przeglądając forum, czy to wg szukaj czy też od deski do deski napotykam się na post, który wiem że będzie mi w przyszłości bardzo pomocny. Po pewnym czasie, gdy wreszcie przychodzi ten moment, że taki post mi jest potrzebny zaczynam go szukać. Jednakże wśród takiej ilości postów ciężko jest czasami znaleźć to, na co się kiedyś natknęło przypadkiem. Najczęściej nie pamięta się jakie zapytanie wklepało się do wyszukiwarki itp. Stąd pomysł, aby stworzyć system dodawania ważnych i interesujących danego użytkownika postów do jego osobistego profilu. Wielokroć już tak miałem, że taka zakładka zaoszczedziłaby mi kilkudziesięciu minut przeszukiwania forum.

Co o ty sądzicie questionmark.gif Wyraźcie swoje opinie...

pozdrawiam
cichy
Ja jestem jak najbardziej za.
Chodź nie wiem czy będe z tego często korzystał to czasem sie może przydać winksmiley.jpg rolleyes.gif

Pozdro
Seth
Ja jestem jak najbardziej za smile.gif
Teraz tylko pytanie czy taki mod juz istnieje jezli tak to prosze o linka.
Jezeli nei to jak bys go widzial ? Co powinno byc jak dodawac linki do zakladek etc.
Bieniasxyz
Też jestem jak najbardziej za.
Z tego co wiem to chyba nie ma takiego moda :cry: (jeszcze)
patrycjusz
baa jasne ze jestem za.... smile.gif
w tej chwili ma osobny katalog w bookmarks w ktorym sa tylko posty z php.pl 8)
a ja widziałbym to tak...
:arrow: żadnych kombinacji poprostu dodaj temat do zakładek
:arrow: obok np. Profil link twoje zakładki po kliknieciu na niego listują się dodane zakładki i tyle, :arrow: ewentualnie przy dodawaniu zakładki dodać możliwość jej nazewnictwa,krótkiego opisu ale to właściwie wydaje mi się zbędne
:arrow: oczywiście przy listowaniu zakładek , checkboxy (opcja zaznacz wszystkie itp) -> opcja usuń no i ofocuz opcja edytuj :wink:
W całości moda raczej nie widziałbym potrzeby istnienia możliwości dodawania/usuwania katalogów itp. Dla mnie sam pomysł jest dobry i rozwiązanie wydaje mi się im prostsze tym będzie lepsze smile.gif
Pozdrawiam patS.
s_w_ir
Ja to widze tak
Przycisk: Dodaj do Ulubionych smile.gif
...Pobieramy adres linku do posta...
Przenosi nas dalej gdzie nadajemy mu odpowiedni tytuł(żeby kiedyś wiedzieć co tam było. W bazie danych zapisujemy tytuł i sam link w postaci takiej jak w przeglądarce.
Czy coś nie tak?
spenalzo
Dobra, powedzmy że moge się tym zająć smile.gif - tzn zrobie wszyskto od strony użytkowej (skrypty, sql), a ktoś z developerów zajmie się dostosowaneim do szablonów phpBB - jakieś zastrzeżenia?
primo
jesteś wielki winksmiley.jpg
BzikOS
Cytat
jesteś wielki winksmiley.jpg

Raczej szeroki biggrin.gif A najszersza kość ma w .... biggrin.gif

Co do tematu - 3 X TAK (będę miał gdzie zapisywać zamknięte posty przeznaczone do usunięcia wieczorem winksmiley.jpg)
Seth
Ja bym dodadal do tego jeszcze podzial na grupy - katalogi.
DeyV
spenalzo - taki podział prac raczej nie ma sensu.
Same zapytania i struktura bazy spełniająca powyższe warunki jest raczej banalna, i właściwie całośc zabawy sprowadza się do integracji tego z forum. Jeśli więc chcesz coś przy tym zrobić, to ... ucz sie kodu bb smile.gif
Cudi
Również jestem za. I mozliwość dzielenia na grupy też by sie przydała, oczywiście wystarczy jeden poziom smile.gif To by był naprawde bardzo praktyczny mod!
Update:
:arrow: http://phpbb.kordowich.net/index.php?pgid=8
Cytat
This mod allows registered users to keep bookmarks of topics they are interested in. The bookmarks are stored in the database so that the users can access them independent from which computer they are accessing the board. An option to set a bookmark when creating a new post or a reply is also included as well as a preference setting in the profile.

Wystarczyło by dodać kilka rzeczy do plików językowych i gotowe smile.gif
spenalzo
Cytat
spenalzo - taki podział prac raczej nie ma sensu.  
Same zapytania i struktura bazy spełniająca powyższe warunki jest raczej banalna, i właściwie całośc zabawy sprowadza się do integracji tego z forum. Jeśli więc chcesz coś przy tym zrobić, to ... ucz sie kodu bb smile.gif

Włąśnie molestuje pliki phpbb, ale obawiam się, że to będzie koniec forum.php.pl laugh.gif
DeyV
yyyy - ludzie - kto dał spenalzo dane do konta na forum... nieeee - co ja zrobie bez forum? Gdzie będę bezpowrotnie przetracał połowę dziennego czasu przeznaczanego na pracę? Zostanę pracocholikiem!
Ratunkuuuu!!

aaevil.gif aaevil.gif aaevil.gif

Ps. Cudi - czy masz gdzieś w sieci forum na któym mógłbyś to zaprezentować? Jeśli nie - przygotuj tłumaczenie - a ja zajmę się udostępnieniem tego dla testów i uruchomieniem na forum.
Cudi
Powiem tak: Spenalzo możesz dać sobie spokój.
Właśnie zainstalowałem na localhoście moda do którego podałem wyżej linka, spałnia wszystkie wymagania oprócz podziłu bookmarków na grupy. Za to wszystko jest zrobione bardzo dobrze, mod działa bez zarzutów, a instalacja to kwiestia 30 minut (no chyba że tylko podmienicie pliki, moge zrobić paczke). Myśle że w tej systuacji nie ma co sie męczyć z produkcją moda który już został zrobiony. But the choice is yours tongue.gif
spenalzo
Cytat
Powiem tak: Spenalzo możesz dać sobie spokój.

OK. smile.gif
To ja lepiej dokończe wyszukiwarke dla forum.
Bora
czyli już tylko trzeba czekać na instalacje tego?questionmark.gif
laugh.gif laugh.gif
Cudi
Nie wiem, nikt z rządzących tu ludzi sie nie wypowiedział... sad.gif
DeyV
Nie?
Cytat
Ps. Cudi - czy masz gdzieś w sieci forum na  którym mógłbyś to zaprezentować? Jeśli nie - przygotuj tłumaczenie - a ja zajmę się udostępnieniem tego dla testów i uruchomieniem na forum.

Wydaje mi się, że to powinno wystarczyć... biggrin.gif
Cudi
Przepraszam DeyV, przeoczyłem to sad.gif Nie mam gdzie zaprezentować możliwości moda, ale sporządziłem paczke dzięki której w minute będziesz mógł go przejrzeć na własnym komputrze smile.gif
DeyV
ooo - i takie podejście do tematu mi się podoba.
Mod przygotowany jest bardzo ładnie - zauważyłem tylko 1 błąd - który pojawia się w trakcie dodawania lub usuwania tematu do ulubionych, pojawia mi sie pusty ekran, zamiast jakiegoś komunikatu, lub tego samego okna, z tematem. Samo dodanie lub usunięcie przebiega jednak poprawnie.
Jeszce nie wiem, co jest tego przyczyną - czy jakaś błędna konfiguracja forum, czy też błąd moda - ale na pewną zajżę do tego.
Cudi
U mnie tego błędu nie ma, po kliknięciu na link pojawia sie ta sama strona, tylko że link jest juz do usunięcia zakladki. Również nie wiem co może być powodem tego błędu sad.gif
Bora
mod został już zatwierdzony i można sie go spodziewać w najbliższym czasie??
Seth
Wszystko bedzie w odpowiednim czasie: narazie mamy malo czasu - sesje, praca itp. Jak tylko bedzie wiecej czasu to sie dozuci.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.